Keletről érkezik az új királynő

Szerző: Siklós Erik jelenti Melbourne-bőlLétrehozva: 2012. január 24. 05:52
Hétfőtől új királynőjük lesz a női teniszezőknek, de azt még nem tudni, kinek a fejére kerül a korona (a Kvitova, Azarenka, Sarapova trióból az egyik). A trónról lecsúszó Caroline Wozniacki megnyugodhat: mostantól nem kell magyarázkodnia, hogy Grand Slam serleg nélkül ranglistavezető. A világelső és a címvédő csatájából az Australian Open kilencedik napján a tavalyi bajnok Kim Clijsters került ki győztesen, 1 óra 45 perc alatt 6:3, 7:6-ra verte a dánt. Az első negyeddöntőben Victoria Azarenka felejthető meccsen búcsúztatta kortársát Agnieszka Radwanskát (6:7, 6:0, 6:2). A döntőbe jutásért tehát Clijstersre a fehérorosz Azarenka vár Melbourne-ben.


A nők játszhattak előbb főszerepet a Rod Laver arénában kedden. Ha Victoria Azarenka és Agnieszka Radwanska menetel, mindig eszembe jut Szávay Ági. Ők hárman, 2005-ben uralták a juniorok mezőnyét és a magyar ugyan mindkettőjüktől kikapott egy-egy alkalommal (Azarenkától az Australian Open döntőjében, Radwanskától a wimbledoni elődöntőben), de ha nem hagyja ki a US Opent, akkor ő lett volna a világelső a fiataloknál abban az évben. A lengyel és a fehérorosz gyorsabban ért oda a felnőtteknél a legjobbak közé, de Szávay 2007-ben megelőzte őket. Azarenka jelenleg a világelsőségért küzd (nem esélytelenül), Radwanska pedig stabil top tízes teniszező. Ezért is gondolom úgy, hogy egy egészséges Szávay Áginak ott a helye az elitben.

Ebben a hitemben csak még jobban megerősített, amit a két lány kedden produkált a centeren: összesen tizenötször nyerte a gémet a fogadó a 2 óra 1 percig tartott találkozón, tehát a játékok több mint fele (27-ből) brékkel végződött. Radwanska ötödik Grand Slam negyeddöntőjét játszotta, de a következő lépést ezúttal sem tudta megtenni.

A második felvonás sokkal izgalmasabbnak, színvonalasabbnak ígérkezett. Kim Clijsters délelőtt fedettben edzett, zárt ajtók mögött. Chris Evert, aki az ESPN kommentátoraként dolgozik az Australian Openen, ebből arra következtetett, hogy a belga bokája nem lehet tökéletes. Az amerikai legenda egyébként azon a véleményen volt, hogy ha Clijsters fizikálisan bírja, akkor ő a nyerő. Nem kellett sokat várni arra, hogy kiderüljön a címvédő mozgásában, játékában nyoma sincs a vasárnapi bokaficamnak. A klasszikus Clijsters-spárga is simán ment. A belga édesanya irányított, dominált, ontotta a pontot érő ütéseket. Wozniackinak nem jelentett előnyt az adogatás, csak egyszer tudta hozni saját szervából a gémet az első szettben. Nagy változást a második játszma sem hozott, Clijsters megint elment 5:2-re, de meccsért szerválva egyre többet kezdett rontani. A dán kiegyenlített, de az Australian Openen rövidítést még soha nem vesztett belga újra lendületbe jött és 3:4-ről megint olyan erővel lőtte a labdát, ami kezelhetetlennek bizonyult Wozniacki számára.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu