Hét évet várt erre Sarapova

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 30. 17:50
Sarapova-Kvitova mérkőzést rendeznek a 125. angol nyílt teniszbajnokság női egyesének szombati döntőjében. Az orosz sztár két szettben, 6:4, 6:3-ra nyert a 21 éves Sabine Lisicki ellen, aki Steffi Graf 1999-es sikere után szeretett volna újra Wimbledont nyerni a németeknek. Sarapova 2004-ben volt utoljára finalista, akkor el is hódította a trófeát.


Csapnivalóan rajtolt Sarapova, az első négy gémben nyolc kettőshibát ütött, s csak egy Lisicki-rontásnak köszönheti, hogy nem került dupla brékhátrányba 0-3-nál. Innen viszont magára talált az orosz szépség, s az alapvonallról irányítva elkezdte leckéztetni Lisickit, a következő tíz játékból kilencet megnyerve.

A német ezen a napon nem tudta megmutatni, miért is lett ő a torna meglepetésembere, s a második szettben már csak Esőistenben bízhatott, hiába.

Ha nem is szép játékkal, de simán döntőbe jutott Sarapova, erre utoljára 2004-ben volt példa Wimbledonban, amikor királynövé is koronázták az All England Clubban (Serena Williams volt az áldozat).

Súlyos vállsérülése óta ez az első GS-fináléja, azt megelőző utolsó nagy sikere alkalmával, a 2008-as Australian Open döntőjében Ana Ivanovicsot verte két szettben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ismét cseh döntős Wimbledonban!
Cseh játékos jutott először döntőbe az angol nyílt teniszbajnokságon, a 21 éves, balkezes Petra Kvitova tavaly kikapott a verseny ugyanezen szakaszában Serena Williamstől, most három szettben győzött a fehérorosz Viktorija...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu