Gyémánt teniszpályát avattak Pekingben

Létrehozva: 2011. október 1. 10:45
A tenisz két élő legendájának, Pete Samprasnak és Marat Szafinnak a főszereplésével avatták fel a Kínai Nemzeti Teniszközpont legújabb varázslatát, a Diamond Courtot (Gyémánt pálya). A két korábbi világelső parádéjából az orosz került ki győztesen (6:3, 6:4), csakúgy, mint a 2000-es US Open-döntőben, igaz, az eredmény most másodlagos volt.


Pete Sampras életében először érkezett Pekingbe, és elmondta, hogy 2002-es visszavonulása óta nem hiányzik a tenisszel járó stressz, utazás, hogy ő legyen a világ legjobbja, de a sport nagy pillanataiért érdemes újra meg újra ütőt rangadni. Bevallása szerint a wimbledoni bajnokság idején mindig követi az eseményeket, olykor elszorul a szíve, de tudja, hogy nincs mit tenni, túl kell lépni, és csodálattal figyeli a mai legjobbakat.

Sampras és Szafin alig egy órás csatája ámulatba ejtette a telt házas kínai publikumot, a boldogság csak fokozódott, amikor az egyéni mérkőzés után két hazai büszkeséggel, Peng Suhajjal és Zseng Suhajjal párosoztak a fiúk.

Komolyabb volt a tét néhány pályával odébb: döntő szett rövidítésben kapott ki a brit szabadkártyás tehetségtől, Laura Robsontól Czink Melinda a pekingi 4,5 millió dolláros tenisztorna selejtezőjében, így nem jutott a főtáblára. A kvalifikáció másik magyarjáról, Arn Grétáról egyelőre nincs hír.

Eközben Agnieszka Radwanska szezonbeli második WTA-tornáját nyerte Tokióban, ugyanazt a Vera Zvonarjovát győzte le, akinél augusztusban a carlsbadi fináléban is jobbnak bizonyult.

Az orosz ezzel tovább rontotta amúgy sem fényes döntős mérlegét, 30 mérkőzésből csak 12-t tudott megnyerni.

chinaopen.cn
A vadonatúj Gyémánt pálya madártávlatból Fotó: chinaopen.cn
WTA TOKIÓ, PAN PACIFIC OPEN, 2,05 MILLIÓ DOLLÁR, DÖNTŐ:
A. Radwanska (lengyel, 9.)-Zvonarjova (orosz, 4.) 6:3, 6:2
WTA PEKING, CHINA OPEN, 4,5 MILLIÓ DOLLÁR, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ:
Robson (brit)-Czink (magyar) 6:3, 3:6, 7:6(7-4)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu