Ferrer elintézte a csodagyereket

Szerző: SHLétrehozva: 2012. november 4. 17:21
Eddig csak csendben halmozta a trófeákat a spanyol David Ferrer idén, de most nagy tettet vitt véghez, pályafutása során először hódított el Masters-trófeát, ő lett Párizs királya. Két év után először fordult elő, hogy senki sem képviselte a "nagy négyest" (Federer, Nadal, Djokovics, Murray) egy ilyen rangos torna döntőjében.


Nem happy enddel végződött a lengyel Jerzy Janowicz menetelése, de így is letette a névjegyét, hiszen az elmúlt 12 esztendőből nincs példa arra, hogy valaki a selejtezőből indulva beverekedje magát a döntőbe ezen a szinten.

A Bercy-csarnok közönsége - amely egyébként nincs hozzászokva ahhoz, hogy francia nélkül rendezzék meg a finálét - természetesen az esélytelenebb versenyző mellé állt.

Janowicz jól is tartotta magát, a második szettben brékelőnyben volt., ám végül a rutin diadalmaskodott, Ferrer 6:4, 6:3-ra hozta a meccset. Élete legfontosabb sikere.

ATP PÁRIZS, FEDETT PÁLYA, 2,75 MILLIÓ DOLLÁR, ELŐDÖNTŐ:

Ferrer (spanyol, 5.)-Janowicz (lengyel) 6:4, 6:3

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Döntős az évtized meglepetésembere
Andrei Pavel 2003-as bravúrja óta nem látott sikert hajtott végre szombaton a lengyel Jerzy Janowicz, a párizsi 2,75 millió dolláros ATP 1000-es tenisztorna fináléjába verekedte magát a francia Gilles Simonon keresztül....
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: david_ferrer
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu