Federer megoldotta, Sarapova nem

Szerző: SHLétrehozva: 2013. augusztus 14. 09:04
Bejutott az 5,2 millió dollár összdíjazású cincinnati-i keménypályás tenisztorna nyolcaddöntőjébe a harmadikként kiemelt egykori világelső, Grand Slam-rekorder Roger Federer, miután kétszettes csatában legyőzte a német Philipp Kohlschreibert. Nagy csatában továbbment David Ferrer is, a nőknél Marija Sarapova ugyanennél az akadálynál viszont elbukott.


 

A játéknap egyik meglepetése volt a női mezőny harmadik kiemeltjének, az orosz Marija Sarapovának a korai búcsúja, akit a hazai közönség előtt játszó amerikai Sloane Stephens győzött le háromszettes csatában.

"Sloane remekül kézben tartotta a meccset - mondta Sarapova, akinek ez volt az első meccse a wimbledoni kudarca óta, eddig csipősérülése miatt kellett pihennie. - Sok labdát adott vissza, és mikor végre azt éreztem, hogy jól eltaláltam a labdát, akkor is visszajött."

A férfiaknál vette az akadályt a harmadik kiemelt David Ferrer és az ötödik Roger Federer is, előbbi azonban alaposan megszenvedett a hazai pályán játszó Ryan Harrisonnal, és csak 2 óra 42 perces csata után tudta legyűrni az amerikait.

A címvédő, ötszörös cincinnati-i tornagyőztes Federer két játszmában kerekedett felül a német Philipp Kohlschreiberen, a másodikat azonban csak 9-7-es rövidítésben tudta behúzni.

"Rendesen meg kellett küzdenem a továbbjutásért - mondta a svájci. - Időnként tényleg jól játszottam, aztán néha hulllámvölgybe kerültem. Összességében viszont elégedett vagyok. Jó itt lenni újra, pláne úgy, hogy nincsenek fájdalmaim."

HATMILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁSÚ TENISZTORNA, CINCINNATI

FÉRFI EGYES (3,2 millió dollár összdíjazás), 2. FORDULÓ:
David Ferrer (spanyol, 3.) - Ryan Harrison (amerikai) 7:6 (7-5), 3:6, 6:4
Roger Federer (svájci, 5.) - Philipp Kohlschreiber (német) 6:3, 7:6 (9-7)
Julien Benneteau (francia) - Radek Stepanek (cseh) 6:2, 5:7, 7:6 (7-4)
Grigor Dimitrov (bolgár) - Brian Baker (amerikai) 6:3, 6:2

NŐI EGYES (2 millió dollár összdíjazás), 2. FORDULÓ:
Sloane Stephens (amerikai) - Marija Sarapova (orosz, 3.) 2:6, 7:6 (7-5), 6:3
Viktorija Azarenka (fehérorosz, 2.) - Vania King (amerikai) 6:1, 7:6 (8-6)

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu