Federer kiszállt, nincs a top 8-ban

Szerző: SHLétrehozva: 2014. június 1. 19:22
Tíz éve nem esett meg ilyen kudarc Roger Federerrel: nem jutott a legjobb nyolc közé a Roland Garroson. A lett Ernests Gulbisnak esett áldozatául a 17-szeres Grand-Slam-győztes svájci, aki újabb ikrei születése óta nem találja csúcsformáját, Rómában a 2. fordulóban kiszállt (Madridban nem indult).


Gulbis kezdett jobban, de Federer hamar kézbe vette a meccset, és dupla szettelőnyért adogathatott 5:3-nál a második felvonásban. Mindkét labdáját elszórta, ez a gém bizonyult a meccs fordulópontjának.

A harmadikban lemosták a pályáról a nagyágyút, s bár döntő szettre tudta kényszeríteni a találkozót, a harcosabb Gulbis kerekedett felül a torna előtti négy hétben mindössze egy meccset játszó svájcin.

Federer azt mondta a meccs után, nagyon nem jött jól ez a kudarc, de bizonyos tekintetben már a füvespályás szezonra készíti fel magát, a salak soha nem számított az ő borításának.

Andy Murray még ennél is hosszabb, négy óra, hét perces csatában diadalmaskodott, Novak Djokovics viszont oktatott, pedig ellenfele nem kisebb név volt, mint Jo-Wilfried Tsonga.

ROLAND GARROS, GRAND SLAM (28.7 MILLIÓ DOLLÁR, SALAK)
Férfi egyes, nyolcaddöntő
Gulbis (lett, 18.)-Federer (svájci, 4.) 6:7 (5-75), 7:6 (7:3), 6:2, 4:6, 6:3
Djokovics (szerb, 2.)-Tsonga (francia, 13.) 6:1, 6:4, 6:1
Férfi egyes, a legjobb 16 közé jutásért
Murray (brit, 7.)-Kohlschreiber (német, 28.) 3:6, 6:3, 6:3, 4:6, 12:10

Címkék: Roger Federer
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu