„Federer is itt tartott 20 évesen”

Létrehozva: 2013. január 12. 23:27
Tornagyőzelemmel melegített a hétfőn kezdődő Australian Openre a spanyol David Ferrer Új-Zélandon, Aucklandben, ahol a német Philipp Kohlschreibert múlta felül két szettben, 7:6, 6:1-re. Kétezer kilométerrel arrébb Bernard Tomicot ünnepelte egész Sydney.


Ferrer negyedszer hódította el ezt a trófeát (2007, 2011, 2012, 2013), ezzel beérte az ausztrál teniszlegenda Roy Emersont (1960, 1965, 1966, 1967) az örökrangsorban.

A valenciainál csak egy boldogabb ember volt vasárnap a tenisz világában, Bernard Tomic. Az ausztrálok óriási reménysége izzasztó meccsen győzte le a remekül szerváló Kevin Andersont a sydney döntőben. A dél-afrikai összesen két pontot veszített saját adogatásból a második szettben, de a találkozó első és harmadik felvonásában Tomic agresszív játéka meghozta a gyümölcsét, a közönség legnagyobb örömére.

A queenslandi játékos első ATP-trófeáját helyezheti a vitrinjébe. A helyi sajtó nem felejti el megjegyezni, hogy "Federer is itt tartott 20 évesen" - , az a Federer, aki azóta 17-szeres GS-győztes, és aki egyébként a 3. fordulóban könnyedén összekerülhet a friss tornagyőztessel Melbourne-ben.

Ott, ahol Lleyton Hewitt már most magasba emelhette a kezeit, miután sorozatban a harmadik top 15-ös játékost verte meg, igaz csak egy bemutatótornán, a Kooyong Classicon. Következik a szerb Janko Tipszarevics, de már komoly tétmeccsen, az Australian Open 1. fordulójában.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu