Federer és Murray is mosolyogva nyert

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 14. 15:42
A korábbi világelső Roger Federer, valamint a trónkövetelő Andy Murray is magabiztosan jutott a negyedik fordulóba a 3,7 millió euró összdíjazású madridi tenisztornán. A svájci zseni a szebb napokat is megélt James Blake, míg a brit klasszis a salakmenő Tommy Robredo ellen nyert két szettben, a vártnál némileg könnyebben.


MADRID (3,7 MILLIÓ EURÓ), 3. FORDULÓ:
Federer (svájci, 2.)-Blake (amerikai, 14.) 6:2, 6:4
Murray (brit, 4.)-Robredo (spanyol, 16.) 7:5, 6:1
Del Potro (argentin, 5.)-Wawrinka (svájci, 11.) 4:6, 6:4, 6:4

Federer sohasem tartozott a leglassabb felület kedvelői közé, de azért toronymagas esélyesként várta az amerikai játékos elleni összecsapást. Blake ugyan a 16. helyen áll a világranglistán, de az elmúlt hónapokban nem igazán remekelt, ráadásul szorongva várhatta a madridi találkozót. Az örökmérleg ugyanis egyértelműen a svájci klasszisnak kedvezett,  8-1-re vezetett. Igaz, a pekingi olimpián a tengerentúli nyert 6:4, 7:6-ra.

Madridban esély sem volt arra, hogy Blake nyerjen, ugyanis Federer könnyedén gyűjtögette a pontokat, kénye-kedve szerint törte meg ellenfele adogatásait. A világranglista korábbi éllovasa a nyitó szettben kétszer, a másodikban egyszer vette el ellenfele szervajátékát, egy óra alatt jutott a következő körbe.

A hazai közönség csütörtökön azzal a reménnyel látogatott ki az ultramodern madridi arénába, hogy Robredo meglepetést okoz, elbúcsúztatta a világelső Rafa Nadalt is többször megleckéztető Murrayt. Nos, nem így történt. A brit teniszező könnyedén igazodott a számára nem kedvező salakhoz. A 22. születésnapját pénteken ünneplő sztár jól adogatott és fogadott, a hálónál is magabiztos volt.

A salakon bárkire veszélyes Robredót meglepte riválisa pompás teljesítménye, sokszor rontott könnyűnek tűnő helyzetekben. Az első szett hajrájában Murray megtörte ellenfelét, a 7:5-ös részsiker után már csak egy gémet engedélyezett.

A brit teniszező következő ellenfele a Stanislas Wawrinkát legyőző Juan Martin Del Potro lesz, míg Federer a Roddick-Davigyenko összecsapás továbbjutójával találkozik.
 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu