Federer egy lépéssel közelebb a trónhoz

Szerző: Siklós Erik, MelbourneLétrehozva: 2013. január 21. 12:46
Ilyen is van: drámamentes, felejthető nap. Nem lehet minden nap olyan meccseket produkálni, mint Djokovics és Wawrinka csatája vasárnap este. Persze ezt nehéz megmagyarázni azoknak, akiknek hétfőre szólt a jegyük a Rod Laver arénába. Igaz láthatták Roger Federert és Serena Williamst, ahogy az esti programot beharangozták, a királyt és a királynőt. Ennél sokkal több azonban nem jutott a szurkolóknak, mert Federer a szokásosnál simábban nyert a szervabajnok Milos Raonic ellen (6:4, 7:6, 6:2) és a világelsőségre pályázó amerikai dolgát sem tudta megnehezíteni Maria Kirilenko (6:2, 6:0). Federerre az Australian Open negyeddöntőjében azért komolyabb akadály vár, mert Jo-Wilfried Tsonga talált magának egy edzőt, aki ráadásul nagyon tudja motiválni a legjobb franciát. Andy Murray valószínűleg akkor is legyőzte volna Gilles Simont, ha a nizzai nem játszik szombaton, éjszakába nyúló, 4 óra 43 perces meccset, ami után 3 órán át kezelték, ápolták. Így még kilátástalanabb és unalmasabb lett a találkozójuk. A skót nem panaszkodhat a sorsolására, mert a negyeddöntőben, az ezen szinten újoncnak számító Jeremy Chardy vár rá. A nőknél a címvédő Victoria Azarenka magára talált, igaz az orosz Vesznyina nem tesztelte úgy, mint két napja az amerikai Hampton. A tavaly ilyenkor még világelső, most tízedik kiemelt Caroline Wozniacki nem bírt a kiszámíthatatlan, de újra formába lendült Szvetlana Kuznyecovával (6:2, 2:6, 7:5). A moszkvai állíthatja meg Azarenkát.


Roger Federer akkor lehet jövő hétfőtől újra világelső, ha ötödször is megnyeri az Australian Opent és a címvédő Novak Djokovics a negyeddöntőben kikap Tomas Berdychtől. Azt kell mondjam, hogy nem lehetetlen egyik sem. Az első kérdésre már kedden választ kapunk, de ha nyer is a szerb a cseh ellen, Federer a trófeával mindenképp nagyon közel kerülne hozzá a világranglistán. A svájci egyébként annak ellenére menetel (játszma és adogatójáték vesztés nélkül jutott túl az első 4 fordulón), hogy nem játszott tétmeccset Melbourne előtt. Az igazi teszt persze most jön…

„Csalódott és szomorú voltam Stan miatt. Már láttam őt korábban is ennyire jól játszani, engem nem lepett meg. Most az a lényeg, hogy így folytassa, és a pozitívumokat vigye magával”- vélekedett Roger Federer honfitársa, barátja Stanislas Wawrinka heroikus csatájáról. Határozottan kijelentette, hogy ő biztos, soha nem fogja széttépni a testén a teniszingét, mint azt Djokovics tette a diadalát követően. Örül annak, hogy nem egyformák.

Az már eldőlt, hogy a 2013-as Australian Open sem hozta meg az igazi áttörést azoknak a játékosoknak, akiktől ezt lassan évek óta várják. A mai 20-23 évesek, Dimitrovtól, Tomicon, Raonicon, Harrisonon át Dolgopolovig képtelenek a nagy dobásra.

AUSTRALIAN OPEN, HÉTFŐI EREDMÉNYEK:

FÉRFI EGYES, 4. FORDULÓ, ALSÓ ÁG:

Chardy (francia)-Seppi (olasz, 21.) 5:7, 6:3, 6:2, 6:2
A. Murray (brit, 3.)-Simon (francia, 14.) 6:3, 6:1, 6:3
Tsonga (francia, 7.)-Gasquet (francia, 9.) 6:4, 3:6, 6:3, 6:2
Federer (svájci, 2.)-Raonic (kanadai, 13.) 6:4, 7:6(7-4), 6:2

Női egyes, 4. FORDULÓ, FELSŐ ÁG:

Azarenka (fehérorosz, 1.)-Vesznyina (orosz) 6:1, 6:1
Kuznyecova (orosz)-Wozniacki (dán, 10.) 6:2, 2:6, 7:5
Stephens (amerikai, 29.)-Jovanovszki (szerb) 6:1, 3:6, 7:5
S. Williams (amerikai, 3.)-Kirilenko (orosz, 14.) 6:2, 6:0

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu