Federer áttáncolt a horvát Cilicen is

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 30. 18:19
Roger Federer folytatta menetelését a Mestersorozat utolsó állomásán, a 2,27 millió dolláros összdíjazású párizsi keménypályás ATP-tenisztornán. A nyolcaddöntőben Marin Cilic volt ennek az áldozata, aki két játszmában kapott ki, összesen hét játékot tudott megnyerni. A svájci világklasszis James Blake-kel találkozik pénteken a négy közé jutásért.


A feltörekvő horvát kiválóság nem sokáig bírta a Federer által diktált tempót, már a második adogatójátékát elveszítette, és ez elég is volt a múlt heti bázeli győztesnek ahhoz, hogy behúzza az első játszmát.

 

A világranglistán 25., 20 éves zágrábi teniszező körömszakadtáig küzdött a második felvonás elején is, de ha maratoni csatában is, megint elvette második adogatását Federer. Az augusztusban világelsőségét elveszítő svájcinak innen már gyerekjáték volt a meccs befejezése.

 

Federer útjába az a James Blake került, akit kilenc meccsből nyolcszor megvert, minden alkalommal keménypályán.

 

Fájdalom számára, hogy az amerikai éppen a legutolsó összecsapásukon, a pekingi olimpia negyeddöntőjében tudott borsot törni az orra alá, 6:4, 7:6-ra diadalmaskodott ellene.

 

A madridi győző brit Andy Murray a spanyol Fernando Verdasco testén keresztül verekedte be magát a negyeddöntőbe, ahol a jó forméban lévő David Nalbandian vár rá.

 

TENISZ, ATP-TORNA, PÁRIZS, 2,27 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS

Roger Federer (svájci, 2.) - Marin Cilic (horvát) 6:3, 6:4

Murray (brit, 4.)-Verdasco (spanyol, 15.) 6:3, 7:6 (8-6)

Később:
Nadal (spanyol, 1.)-Monfils (francia, 16.)
Berdych (cseh)-Davigyenko (orosz, 6.)

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu