Elgázoltuk az íreket Szegeden

Létrehozva: 2012. február 12. 17:23
Balázs Attila három szettben (6:1, 6:2, 6:1) legyőzte Conor Nilandot, így a magyar férfi teniszválogatott az utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül továbbjutott Írország ellen a Davis-kupa euro-afrikai zóna II. csoportjának 1. fordulójában.


 

Az eredeti tervek szerint Kellner Ádám szerepelt volna, ám mivel két nap alatt összesen nyolc órát töltött a pályán, Hornok Miklós szövetségi kapitány választása végül Balázs Attilára esett.

A magyar teniszező meghálálta a bizalmat, a három játszmában mindössze négy gémet vesztett Niland ellen, aki pénteken öt szettben maradt alul Fucsovics Mártonnal szemben.

Az ír rosszullétre panaszkodott, a combját is ápolni kellett, de ez mit sem von le Balázs Attila győzelmének értékéből.

A következő körben az Ernests Gulbis vezette Lettországgal találkozunk április 6-8-án, és ha sikerrel vesszük az akadályt, akkor az Ukrajna-Ciprus párharc győztesével kerülünk össze, már a feljutásért.

A világcsoportban a horvátok világkörüli túrán vannak: vasárnap Argentínában nyertek, tavasszal pedig Japánban vendégszerepelnek.

A Svájcot kifiléző Egyesült Államok alighanem Franciaországgal találkozik, a csehek Szerbiával néznek farkasszemet. Spanyolország Ausztriával meccsel.

Címkék: Davis-Kupa
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu