Edző nélkül szárnyakat kapott Szávay

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 24. 07:10
A nyolcadik kiemelt kínai és tajvani kettős legyőzése után esélyesként lépett a 13-as pályára Szávay Ági és Jelena Vesznyina az Ausztrál nyílt tensizbajnokságon a női párosok versenyében. A magyar itt búcsúzott az egyénitől, de ezúttal a 13-as szerencsét hozott: az Iveta Benesova és Barbora Zahlavova Stycova alkotta cseh duó ellen, kereken két óra alatt 4:6, 6:4, 6:3-ra sikerült nyerni.


Nehezen indult. Vesznyina kezdett adogatni és rögtön hátrányba került a magyar-orosz kettős. Nem kellett sokáig aggódni, mert a 0:1-ből pillanatok alatt 3:1 lett. Az ellenfél lebecsülése nélkül, ez volt a normális. Persze, ha valaki nem játszik jól, akkor nem sokat ér az elmélet. Sajnos Vesznyina meg sem közelítette azt a teljesítményt, amivel szerdán a hajrában előrukkolt. Az első játszma elvesztéséhez a kegyelemdöfést az adta, amikor a hetedik gémben Szávay Ági sem tudta hozni az adogatását.


Ha a nyitó szett nehezen, a második rosszul kezdődött. Hiába javult Vesznyina szervája, a harmadik játékban, egyenlő állásnál előbb az orosz rontott, majd a magyar ütött kettőshibát. Talán ez volt az a pillanat (1:3), amikor a lányok úgy érezték, itt az ideje, hogy elkezdjenek teniszezni. Egyre jobban játszottak és a vonalbírói tévedések, Strycova hálóról lecsorgó labdái sem zökkentették ki őket. Benesova bizonyult a gyenge láncszemnek, lehetett rá számítani: a hálótól és az alapvonalról is képes volt a pálya végi kerítésbe ütni a labdát. Fontosnak számított, 3:3-nál a hetedik gém: Szávay Ági 15:40-ről csinálta meg. De a hátradőléstől messze voltunk. Benesova megint segített és 5:4-nél, 40:15-ről sikerült elvenni Strycova szerváját. Jöhetett a döntő felvonás (4:6, 6:4).


A csehek gyors egészségügyi szünetre vonultak, a lelátóra benyomult huszonöt helyi orosz, egyen vörös trikóban. A szurkolással addig sem volt probléma, de a legények rátettek még egy lapáttal.


A harmadik játszmában, 2:2-ig egy bírói hiba okozta a legnagyobb izgalmat és egyben bosszúságot: 2:1, 15:40-nél, Strycova adogatott, Szávay telibe lőtte a vonalat, de a napszemüveges vonalbíró outot kiáltott. Az időnként elbóbiskoló játékvezetőnek eszébe nem jutott felülbírálni. Vékony jégen táncoltunk, a dühítő hiba kizökkentette Szávayt és 3:1 helyett, 2:3 lett brékkel (Ági botlott).


A testbeszéd azonban bíztató volt, Vesznyina és Szávay egyre jobban felpörgött. Elszántan bíztatták egymást és látszott, nem gondolnak a vereségre. Rögtön egyenlítettek és a nyolcadik játékban, 30:0-ról, a végén egy Vesznyina tenyeres egyenessel, másodszor is brékeltek. Egyetlen feladat maradt: Szávay Áginak hozni kellett az adogatását. Szerencsére ez a vártnál is könnyebben sikerült. Igaz, 30:0-nál az orosz könnyű röptét rontott a hálónál, de javított és a meccslabdánál a magyar okos, pontos átemelése (az alapvonalat csípve pörgött kifelé a labda), a két órás csata végét jelentette.


A következő fordulóban, a negyeddöntőbe jutásért Hantuchova és Sugijama következik. A kilencedik helyen kiemelt szlovák és japán nem verhetetlen, de nem is könnyű, Szávay Ági tavaly ősszel több versenyen is együtt indult Hantuchovával.

 

SZÁVAY ÁGNES ÍGY LÁTTA:
„Sokkal kellemesebb így az élet, főleg, hogy nem csak nyertem, jól is játszottam. Nagyon felszabadultan teniszeztem végre, jöttek az ütések, bátran jókat ütöttem. Mikor megtudtam, hogy a tizenhármas pályán kell játszani volt bennem némi rosszérzés, mert az idén és tavaly is ott kaptam ki az egyéniben. Szóltam is direkt Vesznyinának, üljünk át a másik oldalra, ne oda, ahol az egyéniben ültem.
Az első játszmában nem voltunk annyira jók, de még mindig sokkal jobban kezdtünk, mint a kínaiak ellen. Az elején Vesznyina kicsit maga alatt játszott, nem a megszokott szintjén, de a döntő szettben mindketten nagyon jól teniszeztünk, a jó pillanatokban jó megoldásokat választottunk és nem fogtuk vissza magunkat, bátran játszottuk azt, amit kell. A szervám javult a legtöbbet… Az utóbbi időben sokat bizonytalankodtam az adogatásommal, tartottam tőle sokszor. Most először úgy éreztem, bátran ütöm azt is és sokkal jobban adogattam, mint az elmúlt meccseimen.
Sajnos a betegségből még nem tudtam teljesen felépülni. Jó lenne, ha vasárnap pihenhetnék, mert sose tudok teljesen rendbe jönni, mindig van egy újabb meccs, hétfőre biztos regenerálódnék.
Ez most nagyon nagy dolog, pont azért, mert kevés meccset nyertem az utóbbi időben. Teljesen mindegy, hogy egyéni vagy páros, a győzelem a lényeg. Ha csak azt elérem itt, hogy az önbizalmam visszajön, talán a legértékesebb verseny lesz az egész évben”- nyilatkozta a hivatalos honlapja szurkolói rádiójában Szávay Ági.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu