Del Potro a tízben, Wozniacki túlélte

Szerző: SHLétrehozva: 2012. május 6. 19:45
Juan Martín Del Potro, Andrea Seppi és Philipp Kohlschreiber a hétvége három tornagyőztese a férfiaknál, a nőknél Madridra figyel a teniszvilág. Az argentin ismét top tízes játékos lesz hétfőtől. A spanyol fővárosban a korábbi világelső Caroline Wozniacki közel állt ahhoz, hogy Vera Zvonarjova és Marion Bartoli sorsára jusson.


Thomas Muster és Albert Montantes után Juan Martín del Potro a harmadik játékos, aki meg tudta védeni a címét Estorilban, a 400 ezer dollár összdíjazású salaktornán. A döntőben a francia Richard Gasquet-t verte magabiztosan, 6:4, 6:2-re.

Belgrádban, Novak Djokovics távollétében az olasz Andreas Seppi aratta le a babérokat, ez pályafutása második ATP-sikere. A francia Benoit Paire (96.) legyőzése nem okozott különösebb gondot a számára (6:3, 6:2) azután, hogy Dodigot, Müllert és Nalbandiant is elintézte. Érdekesség, hogy mindkét alkalomal egy női honfitársával "párban" diadalmaskodott, 2011-ben Roberta Vincivel, most a Budapesten győztes Sara Erranival együtt ünnepelhet.

Philipp Kohlschreiber megdobogtatta a német teniszdrukkerek szívét, 2007 után ismét ő a müncheni BMW Open nyertese, a döntőben szettet sem engedett a papíron esélyesebb Marin Cilicnek. Korábban a második kiemelt Feliciano Lópezt búcsúztatta, az első helyen rangsorolt Jo-Wilfried Tsonga már a nyolcaddöntőben elköszönt. "Nagyon boldog vagyok, számomra minden itt kezdődött el 2007-ben" - nyilatkozta a német.

Szombaton Marion Bartoli, Vera Zvonarjova, és Julia Görges is kiesett a rangos madridi női salaktorna első fordulójában (Venus Williams csak három szettben jutott tovább), vasárnap aztán nem született nagyobb meglepetés, bár Caroline Wozniacki meccsén nem voltunk messze ettől.

A korábbi világelső - aki még mindig első idei tornagyőzelmére hajt - 1:3-ra is állt a döntő szettben, és összesen 22 bréklabdát hagyott ellenfelének, a világranglistán 38., kazah Kszenia Pervaknak. A végén azonban megemberelte magát, és megfordította a szettet, hogy aztán 185 perc küzdelem után magasba emelhesse a kezeit. Azarenka is szoros meccset játszott Kuznyecovával (7:6, 6:4).

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu