Czink Melinda és a pörgetett tenyeres

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 28. 20:48
Pályafutása során először jutott a 32 közé a Roland Garroson Czink Melinda. A világranglistán 62. magyarnak az idei az eddigi legjobb szezonja. Párizs után, 26 évesen, biztos bekerül a top 60-ba, ami korábban nem sikerült neki (2000 óta profi). Grand Slamen eddig egyszer jutott a harmadik fordulóba, 2003-ban a US Openen. Véleménye szerint másfél éve nem nyerte volna meg a csütörtöki meccsét Bammer ellen, de az utóbbi időben sokat fejlődött mentálisan.


A 28. kiemelt osztrák legyőzése után az interjúszobában értékelte a 2 óra 54 perces csatát.

„Fontos, jó meccs volt, ilyen hosszút nem játszottam korábban. Amikor a harmadik szettben 5:4-nél három meccslabdám volt, nagyon izgultam. Próbáltam agresszív lenni, de nem voltam. Aztán 9:8-nál nyugodtságot éreztem, azt, hogy most megcsinálom.”

„ Nehéz Bammer ellen játszani, mert nem ad semmit ajándékba, minden pontért keményen meg kell dolgozni, küzdeni. Azért nyertem, mert elvállaltam az ütéseket és be is ütöttem.”

$$jatekos$$

„Tudtam, egy esélyem van, ha támadok. Agresszívnak kell lennem, lerövidítenem a labdameneteket, menni a hálóhoz. A pörgetett röpte az egyik kedvenc, legjobb ütésem, főleg tenyeressel, ma is alig rontottam.”

„A védekező tenisz ideje lejárt, kezdeményezni, támadni kell, elvállalni az ütéseket. Aki többet vállal az nyer.”

„Nehéz lesz Kuznyecova ellen, ő az esélyes és jó formában is van. De a taktikám nem változik, próbálom a saját játékom játszani, támadni”- mondta Czink Melinda, aki szombaton lép pályára a hetedik kiemelt Szvetlána Kuznyecova ellen.”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu