Csehül elbántak Clijstersszel!

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 13. 15:44
Két szettben legyőzték a hétfőtől világelső belga Kim Clijsterst a párizsi, fedettpályás WTA Grand Prix vasárnapi döntőjében! A cseh Petra Kvitova kerek egy óra alatt múlta felül az idei Australian Open nyertesét a Stade de Coubertinben. Idei második, összesen a harmadik tornagyőzelmét aratta a cseh lány.


OPEN GDF SUEZ, PÁRIZS
WTA-TORNA, 618 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, FEDETT, KEMÉNYPÁLYA
Kvitova (cseh, 4.)-Clijsters (belga, 1.) 6:4, 6:3

A belga világsztár fantasztikusan kezdte az évet, pályafutása első sikerét aratta az Australian Openen, majd az elődöntőbe jutáshoz segítette a belga csapatot a Fed-kupában. Most azonban másodszor is megadta magát 2011-ben.

Clijsters kétszer találkozott korábban Kvitovával (Miami 2010, US Open 2010), erről annyit, hogy összesen öt játékot engedélyezett neki. Most egészen más volt a koreográfia. Az energikus cseh hölgy, aki a negyeddöntőig menetelt januárban Melbourne-ben, uralta a meccset, tíz ásszal is fűszerezte játékát.

Kvitova ötször vette el ellenfele adogatását a meccs folyamán, a második szett hetedik játékában pecsételődött meg Clijsters sorsa, amikor egy könnyű röptét rontott el, a hálóba ütötte.

Az első kiemelt azzal vigasztalódhat, hogy hétfőtől átveszi a vezetést a világranglistán a dán Wozniackitól. Riválisa a karriercsúcsot jelentő 14. helyre lép előre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Megőrizte trónját a svéd klasszis
Nekem nyolc! Akár ezt is mondhatná Robin Söderling, aki vasárnap nagy csatában ugyan, de végül legyőzte Jo-Wilfried Tsongát, ezzel megnyerte az 1,45 millió euró összdíjazású rotterdami teniszversenyt. A kétszeres Roland...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Döntős Clijsters Párizsban
Kim Clijsters és Petra Kvitová játsszák a döntőt a párizsi 618 ezer dollár összdíjazású fedett pályás női tenisztornán. A hétfőtől a világelsőséget visszavevő belga szokásosnál több hibája ellenére verte az észt Kaia Kanepit,...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Öt év után lesz világelső Clijsters
Öt hosszú év után hétfőtől ismét Kim Clijstrs nevével kezdődik a nők hivatalos tenisz-világranglistája, miután a belga csillag legyőzte Jelena Dokicot a a 618 ezer dollár összdíjazású, fedett pályás párizsi női torna...
Tovább a teljes cikkhez »
 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu