Csakvetadze már az első körben kiesett

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 14. 21:38
Kiesett a hetedik helyen kiemelt orosz Anna Csakvetadze a Zürichben rendezett, 600 ezer dollár összdíjazású, fedettpályás női tenisztorna első fordulójában. A világranglista 12. helyén álló játékos a román Monica Niculescutól kapott ki három szettben. Hozzá hasonlóan búcsúzott a hazai pályán szereplő svájci, Patty Schnyder is, mégpedig a selejtezőből induló Petra Kvitovával szemben. A spanyol Anabel Medina Garrigues viszont bejutott a legjobb 16 közé.


Meglepetésre már az első fordulóban kiesett Anna Csakvetadze Svájcban a világranglista 66. helyén álló román, Monica Niculescu ellen. A rutinosabb orosz teniszező az első szettben még hozta a papírformát (6:3), ám a másodikban mintha történt volna valami. Négy kettőshibát is ütött, ellenfele pedig remekül adogatott, így egalizált a román lány.

 

A döntő szettben továbbra is rengeteg hibázott Csakvetadze, így nem is lehetett más a vége, mint román-siker. Niculescu 3:6, 6:3, 6:2-re verte esélyesebb vetélytársát, és bejutott a legjobb tizenhat közé, ahol a fehérorosz Viktoria Azarenkával találkozik majd.

 

A hazai pályán szereplő – és ezáltal lelkes szurkolói támogatásban részesülő – Patty Schnyder viszont meglepetésre kiesett a cseh Petra Kvitova ellen. Utóbbi játékos 6:4, 3:6, 6:4-re verte a hatodik helyen kiemelt svájcit.

 

A spanyol Anabel Medina Garrigues meglehetősen simán intézte el a kínai Na Lit 6:2, 6:4-re. Az ázsiai hölgy nem tudott mit kezdeni ellenfele remek szerváival, így az ibériai megérdemelten jutott tovább.

 

A zürichi viadal magyar résztvevője, Szávay Ágnes kedd délután simán kapott ki a francia Marion Bartolitól 6:4, 6:0-ra.

WTA-TORNA, ZÜRICH, 1. FORDULÓ:
Niculescu (román)-Csakvetadze (orosz, 7.) 3:6, 6:3, 6:2
Kvitova (cseh)-Schnyder (svájci, 6.) 6:4, 3:6, 6:4
Medina Garrigues (spanyol)-Na Li (kínai) 6:2, 6:4

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu