A szőke nyerte az exvilágelsők csatáját

Szerző: SHLétrehozva: 2012. március 28. 10:19
A nőknél már a negyeddöntőket rendezték Miamiban, a Grand Slamek utáni hagymáson legnagyobb teniszviadalon. A több hónapos kihagyás után újra versenyző Serena Williams a hatodik Key Biscane-i elsőségére hajtott, de a koronájától januárban megfosztott Caroline Wozniacki 6:4, 6:4-re, viszonylag simán legyőzte őt. A másik negyeddöntőben Sarapova kiütötte a kínai Lit (6:3, 6:0). A Roger Federert búcsúztató Roddick nem bírt az argentin Monacóval (7:5, 6:0).


 

A Williams-nővérekről szólt eddig a miami tenisz Grand Prix női versenye, mert Venus hét hónapos, Serena pedig két hónapos kihagyás, sérülések és betegségek után játszott újra világranglista-pontokért.

Meglepő módon a floridai csúcstalálkozón eddig ötször győztes Serena Williams bukott előbb. Hiába ütött 34 nyerőt a dán Wozniacki ellen, a 36 ki nem kényszerített hiba megpecsételte a sorsát a majd' tíz évvel fiatalabb szőke odensei ellen.

Az elődöntőben Wozniacki az orosz Sarapovával találkozik. A felső ágon, szerdán, szintén a négy közé kerülésért a jelenlegi királynő, az idén még veretlen Viktorija Azarenka a francia Marion Bartolival, míg Venus Williams a lengyel Agneska Radwanskával mérkőzik.

Roddick elfáradt

A férfiaknál kedden Roddick szolgált újabb szenzációval: Roger Federer kiütése után nem bírt az argentin Juan Monacóval.

"Egyszerűen fizikálisan nem bírtam, négy-négy után gyakorlatilag elfogyott az erőm. Ez van - nyilatkozta a vesztes.

Az amerikaiak pedig már nagyon készültek egy házi negyeddöntőre, mert Mardy Fish legyőzte Almagrót, így ő lett volna Roddick következő ellenfele.

Könnyedén jutott a negyeddöntőbe Andy Murray és Jo-Wilfried Tsonga, utóbbira a négy közé kerülésért sokkal nehezebb rivális vár mint Florian Mayer, ugyanis szerdán (magyar idő szerint csütörtök hajnalban) a második kiemelt Rafa Nadallal találkozik.

A negyedik forduló rangadóját egyébként David Ferrer és Juan Martín del Potro játszotta, de a 2009-es US Open-bajnok továbbra is adós az idei első nagy eredményével, a spanyol simán elintézte.

MIAMI tenisztorna:

NŐK, NEGYEDDÖNTŐK:

Wozniacki (dán, 4.)-S. Williams (amerikai, 10.) 6:4, 6:4

Sarapova (orosz, 2.)-Li (kínai,  8.) 6:3, 6:0

FÉRFIAK, 4. FORDULÓ:

Murray (brit, 4.)-Simon (francia, 13.) 6:3, 6:4

Ferrer (spanyol, 5.)-Del Potro (argentin, 11.) 6:3, 6:3

Tsonga (francia, 6.)-Mayer (német, 19.) 6:3, 6:2

Fish (amerikai, 8.)-Almagro (spanyol, 12.) 6:3, 6:7 (2-7), 6:3

Monaco (argentin, 21.)-Roddick (amerikai, 31.) 7:5, 6:0

korábban:

Nadal (spanyol, 2.)–Nisikori (japán, 16.) 6:4, 6:4

Tipszarevics (szerb, 9.)–Dimitrov (bolgár) 7:6 (7-3), 6:2

Djokovics (szerb, 1.)-Gasquet (francia, 17.) 7:5, 6:3

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nadalnak ha nem is simán, de ment
Rafael Nadal két szoros szettben, 6:4, 6:4-re legyőzte Nisikori Keit, és bejutott a négymillió dollár összdíjazású miami ATP-torna negyeddöntőjébe. A spanyol többször fájlalta a térdét, az első szettben ápolást is kért, de be...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu