A rutin győzött a világelsők csatájában

Létrehozva: 2011. december 9. 14:22
Tízezren ünnepelték Antwerpenben a négy hónapos kihagyás után visszatérő korábbi világelsőt, aki jó teljesítménnyel és győzelemmel hálálta meg a fogadtatást. Kim Clijsters ugyanis szettet sem veszített (6:2, 7:6) Caroline Wozniacki ellen.


A szurkolók augusztus elején láthatták utoljára a pályán Clijsterst, akit súlyos hasizomhúzódás kényszerített pihenőre. A beszámolók szerint az antwerpeni gálán remekül mozgott a belga sztár, nyoma sem volt a hosszú szünetnek. Nem meglepő, hogy remek hangulatban nyilatkozott.

„Eddig kiválóan alakult a felkészülésem, ma is nagyszerűen éreztem magam! Készen állok arra, hogy repülőre üljek és elutazzak Ausztráliába!” – jelentette ki Kim Clijsters, aki két hét múlva már Melbourne-ben lesz. Ne irigyeljük, címvédőként kell majd helytállnia a 2012-es Australian Openen.

A 28 éves sztár idén 23 találkozót nyert meg, 7 alkalommal kapott ki. Egyetlen tornagyőzelmet aratott, persze az Australian Open trófeája igazán becsessé teszi ezt a mérleget.

„Örülök annak, hogy ismét mérkőzést játszottam, megtörhettem a napi edzéseket. Fizikailag olyan fittnek érzem magam, mint még soha” – tette hozzá Clijsters, aki idén februárban visszakerült a világranglista élére, de utána egy makacs bokasérülés miatt már csak Indian Wellsben, Miamiban és a Roland Garroson tudott pályára lépni. Nyáron pedig augusztusig mindössze három meccse volt…

A belga teniszező korábban azt mondta, valószínűleg a 2012-es szezon után köszön el végleg a sportágtól, legalábbis játékosként. Ezért is akarja mindenképpen megnyerni a londoni olimpiát – írta az AP.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu