A két mumus okozta Czinkék vesztét

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 6. 07:00
Czink Melinda az egyes után párosban is búcsúzott a Monterreyben zajló, 220 ezer dollár összdíjazású női tenisztornától. A magyar lányt és társát, a dél-afrikai Natalie Grandint a Vania King, Cseng Csie amerikai-kínai kettős verte a negyeddöntőben.


King és Cseng Csie alig negyvennyolc órán belül ütötte el a továbbjutástól Szávay Ágnest és Czink Melindát, vagyis a két legmagasabban jegyzett magyar teniszezőt. Külön-külön, majd párosban is felülmúlták honfitársnőinket.

 

Magyar idő szerint csütörtök este Szávay Ágnes három szettben kikapott az amerikaitól, előtte egy nappal pedig a kínai búcsúztatta Czink Melindát. Ha ez még nem lett volna elég, utóbbi játékosunk párostársával, a dél-afrikai Natalie Grandinnal éppen ezen két hölggyel találkozott a negyeddöntőben.

 

Nem volt sok esélyük a legjobb nyolc között Czinkéknek. Két, sima játszmában kaptak ki ellenfeleiktől, úgy, hogy Csen Csiéjék első szerváinak közel a duplája volt nyerő. A gyenge adogatás megbosszulta magát, később tízből mindössze négy bréklabdát sikerült hatástalanítania a magyar-dél-afrikai párosnak, így a vége 2:6, 2:6.

 

Vania King nevét korábban még nem sokat hallhattuk, a világranglista 108. amerikai azonban társához hasonlóan "mumussá lett". Cseng Csie arcát ezzel szemben nagyon is megjegyezhették már a magyar teniszrajongók, hiszen a kínai lány tavaly kétszer is rangos tornán ejtette ki Szávay Ágnest. Először Wimbledonban a legjobb tizenhat között, majd a pekingi olimpián a hatvannégyes mezőnyben múlta felül topjátékosunkat.

WTA-TORNA, MONTERREY, 220 EZER DOLLÁR, PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ:
King, Cseng (amerikai, kínai; 2.) - Czink, Grandin (magyar, dél-afrikai) 6:2, 6:2

 

AZ EGYES NEGYEDDÖNTŐINEK EREDMÉNYEI:
Benesová (cseh, 6.)–Vinci (olasz) 7:6, 6:2
Bartoli (francia, 2.)–Rybariková (szlovák) 6:4, 6:0
Zahlavová-Strycov (cseh)–Pennetta (olasz, 3.) 7:6, 2:6, 6:4

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu