Szabó Dávid: A rájátszásra pályázunk

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 8. 16:01
Kiválóan kezdte az olasz férfi röplabda-bajnokságot három magyar légiós, Szabó Dávid, Nagy Péter és Dávid Zoltán együttese. Szabó élvonalbeli gárdája, az újonc Marmi Lanza Verona két sztárcsapat legyőzésével szerzett meglepetést. Az ifjú ütőjátékos szerint az újonc gárda akár a rájátszásba is bekerülhet.


Az első fordulóban a Sisley Treviso, a második körben pedig a címvédő Itas Diatec Trentino ellen nyert 3:2-re a Verona, ráadásul mindkét meccsen úgy, hogy 2:0-ra vezetett, de a rivális egyenlített, és az ötödik szettben dőlt el a találkozó sorsa.

 

Trevisóban olyan világsztárok játszanak, mint Alessandro Fei, Stefan Hubner, Samuele Papi, Gustavo Endres, valamint Alberto Cisolla. A bajnoki aranyérmes Trentinót erősíti a szerb feladó, Nikola Grbic, az olasz válogatott Emanuele Birarelli, a lengyel Lukasz Zygadlo és Michal Winiarski, valamint a bolgár Matej Kazijszki és Krasimir Stefanov!

 

A kiválóan rajtoló Verona a hazai siker után a következő fordulóban a Modena ellen lép pályára. Elöljáróban legyen elég annyi, hogy ott játszik az olimpiai bajnok amerikai David Lee, valamint a brazil Murilo Endres. Persze a Verona trénere, Alberto Giuliani is remek játékosokkal dolgozik, hiszen Marcus Popp, Rob Bontje és Frank Dehne is az ő csapatában röplabdázik, Szabó Dáviddal együtt!

 

„Fantasztikus érzés világhírű röplabdázók ellen pályára lépni, de a pályán nincs nagy különbség köztük, illetve a többi élvonalbeli játékos között – mondta a kazincbarcikai nevelésű Szabó Dávid, aki mindkét győztes meccsen csereként lépett pályára. – Eddig csak a legjobbakat mondhatom új csapatomról, valamint a környezetről. Nagyon jó edzéseink vannak, sokat gyakoroljuk például a sáncról visszajövő labdák elleni védekezést és a nyitásfogadás utáni gyors visszatámadást. Minden meccs előtt háromszor-négyszer videózunk, és elemezzük ellenfelünk játékát.”

 

A Verona a Mantova, a Montichiari, a Treviso, az orosz Ural Ufa és a görög Panathinaikosz ellen játszott felkészülési meccseket.

 

„Rendkívül hasznos találkozók voltak ezek, én szinte mindegyiken kaptam több-kevesebb lehetőséget – folytatta a még mindig csak 18 éves, 202 centiméter magas röplabdázó. – Hazai pályán mindannyian nagyon szeretünk játszani, mert a közönségünk csodálatos, a legutóbbi meccsen is háromezer-hétszázan voltak, és folyamatosan szurkoltak! Enélkül szerintem nem is nyertük volna meg azt a szoros mérkőzést. A Modenának, a Piacenzának, a Trevisónak és a Trentinónak nagyon erős csapata van, szerintem ez a négy gárda harcol majd tavasszal az aranyéremért. A mi célunk először is a rájátszásba, tehát a legjobb nyolcba kerülés.”

 

A Verona edzője, a 44 éves Alberto Giuliani csekély élvonalbeli tapasztalattal rendelkezik, a magyar légiós szerint ennek ellenére remek foglalkozásokat tart.

 

„Jó edző, mert jó feladatai vannak, és jól összetartja a csapatot – vélekedett Szabó Dávid. – Nem csinálunk sok gyakorlatot, szinte csak azokat, amelyeket az alapozás során megszoktunk, de azokat rendre kisebb módosításokkal kell végrehajtanunk. Nem lesz hosszabb szünet a bajnokságban, meccset játszunk Karácsony és szilveszter között is, tehát csak tavasszal mehetek haza, de nem baj, mert Verona jó hely, és a csapattársaim nagyon rendesek!”

 

Az A2 Ligában Nagy Péter csapata, a Canadiens Mantova, illetve Dávid Zoltán együttese, a Fiorese Spa Bassano is két-két győzelemmel rajtolt a bajnokságban. Mindkét magyar végigjátszotta a meccseket, Nagy mindkétszer 23 pontot szerzett, Dávid előbb 11, majd 12 egységig jutott.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu