Világcsúcsot döntött, 74 órát pókerezett

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 11. 17:21
Több mint három napig megállás nélkül pókerezett Paul Zimbler, aki ezzel új világcsúcsot állított fel Londonban a nemrég zárult WSOPE-n (World Series of Poker Europe). Az angol játékos nyolc perccel megdöntve a korábbi rekordot egészen pontosan 74 óra 20 perc 21 másodpercig vívott folyamatosan heads-upokat (egy az egy elleni játékot) a világ legjobbjaival, mielőtt orvosi kérésre kénytelen volt abbahagyni a játékot.


Zimbler összesen 183 párbajt vívott, közülük 102-öt megnyert, pedig olyan ellenfelekkel nézett farkasszemet, mint a 11-szeres WSOP-karkötős Phil Hellmuth, a legendás Doyle Brunson, vagy a többszörös vb-döntős Mike Matusow.

Az őrült vállalkozás célja a rekorddöntés mellett az adományozás volt. A pókeres kivételes teljesítményével összesen 35 ezer fontot gyűjtött össze, a teljes összeget jótékony célra fordítja.

„Szerencsére rengetegen szurkoltak nekem, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült, pedig a végén nagyon közel állam ahhoz, hogy feladjam – mondta Zimbler, majd így folytatta. – Közel 200 partit játszhattam, voltak, amelyek másfél órán át húzódtak, de egy-kettő tíz perc alatt lezárult."

AZ UTOLSÓ PÁRBAJ, ZIMBLER MEGDÖNTI A VILÁGREKORDOT

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu