Pekingben kialudt az olimpiai láng

Szerző: MTILétrehozva: 2008. szeptember 17. 16:15
A Madárfészek Stadionban 90 ezer néző előtt rendezett záró ünnepéllyel szerdán véget ért a pekingi paralimpia. A háromórás, a megnyitóhoz képest sokkal oldottabb hangulatú ünnepély a csapatok bevonulásával kezdődött, ezúttal azonban a versenyzők nem országonként, csoportokban, hanem egyszerre, együtt négy irányból érkeztek a játéktérre.


Ezt követően az országok zászlói érkeztek meg, a magyarokét Sors Tamás, az egy arany- és két bronzérmet szerző úszó, a csapat Pekingben legeredményesebben szereplő tagja hozta be.

 

„A levél a jövőbe” címet viselő ünnepi műsornak az volt az üzenete, hogy a testi fogyatékkal élőkre ugyanolyan szép jövő vár, mint ép társaikra. A fellépők többsége a megnyitóhoz hasonlóan hallás- vagy látássérült szereplő volt.

 

A záróünnepély egyik fénypontja volt, amikor a postások a „felhők fölé is kézbesítettek leveleket”.

 

A műsor után előbb Liu Hszi, a játékok szervezőbizottságának (BOCOG)elnöke köszönte meg mindenkinek a munkáját, aki részt vett az előkészítésben és hozzájárult az olimpia és a paralimpia lebonyolításához. Ezután Philip Craven, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) elnöke mondott köszönetet a házigazdáknak, és Kínának a kifogástalan rendezést.

 

Az angol himnusz hangjaira felvonták az angol zászlót, majd leengedték a paralimpia lobogóját, amelyet a 2012-ben házigazda London képviseletében Boris Johnson polgármester és Sebastian Coe, a szigetországi játékok szervezőbizottságának (LOCOG) elnöke vett át.

 

A zászló átadását követően London egy nyolcperces műsorral mutatkozott be, amelyben ép és fogyatékos szereplők közösen táncoltak, előadásuk üzenete pedig az volt, hogy a szigetországban egyforma szeretettel várják az olimpia és a paralimpia résztvevőit.

 

Ezt követően egy hallássérült kislány énekelt arról, hogy bár most kioltják, ám az emberek szívében, az emlékekben tovább lobog a láng.

 

 

 

 

 

Címkék: paralimpia_2008
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu