Peking 2008, MOB: már elkészültek a sportági értékelések

Szerző: MTILétrehozva: 2008. szeptember 25. 13:09
Tényfeltáró és egyben előremutató jelentést szeretne a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége elé terjeszteni a testület szakmai és tudományos bizottsága a pekingi szereplésről.


A MOB honlapjának beszámolója alapján e szándék megfogalmazásával nyitotta meg a bizottság legutóbbi ülését annak vezetője, Szabó Tamás. A tanácskozáson Kovács Tamás, a MOB sportigazgatója elmondta, hogy a sportágaktól bekért értékelések elkészültek és az első összegzés is megtörtént.

 

Kovács Tamás egyebek mellett azt emelte ki, hogy 24 sportágból 23 a célkitűzéstől elmaradva szerepelt, ami arra utal, hogy nagy baj van.

 

„Egy-két sportágban el lehet bukni, de ennyiben egyszerre nem” - tette hozzá.

 

Kovács elöljáróban annyit közölt, hogy a sportági elemzések részletesek, többségükben a gyenge szereplés okai között szerepel a sportegészségügy helyzete, a túlversenyeztetés, a rossz formaidőzítés, a nemzetközi versenyeken elért eredmények alapján készült nem megfelelő helyzetértékelés, esetleg az elrontott akklimatizáció.

 

Szabó Tamás - a MOB honlapja szerint - zárásként az ülésen elmondta, a sportszövetségek értékelésével lényegében egyet lehet érteni, de a jövőt illető, megfelelő javaslatok összegezését is le kellene tenniük az elnökség asztalára.

 

Molnár Zoltán, a MOB ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, a szakmai és tudományos bizottság véleményalkotó, javaslattevő testület, ennek megfelelően készíti el anyagát az október 3-i elnökségi ülésre. A közgyűlés ezt követően, október 18-án foglalkozik a pekingi szerepléssel.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu