Paralimpia 2008, úszás: Sors Tamás bronzérmes 400 m gyorson

Szerző: MTILétrehozva: 2008. szeptember 12. 15:57
Sors Tamás a harmadik helyen végzett a 400 méteres gyorsúszás döntőjében a pekingi paralimpián. A 17 éves magyar úszó végig a harmadik-negyedik helyen haladt, az utolsó 50 méteren azonban óriási hajrával, fél testhosszal megverte ausztrál riválisát és 4:20.26 perc alatt ért célba.


Ez az eredmény 5.95 másodperccel jobb az előfutamban elért idejénél.

 

„Új egyéni csúcsot úsztam, természetesen elégedett vagyok az eredményemmel” - mondta Sors az MTI-nek. „Szerencsére ma már az új dresszemben versenyezhettem.”

 

Sorsnak a régi Speedo meze a 100 m gyors fináléjában (melyben bronzérmet nyert) elszakadt, az újat Angliából küldték utána, de az kalandos úton Pekingen keresztül előbb Hongkongba került, mielőtt sikerült eljuttatni az úszóhoz.

 

A versenyző azt is elárulta, hogy a nagymamája a pécsi piacon süt lángost, majd nevetve hozzátette:

 

„Nekem az a kedvencem, amelyikbe virslit tekernek, természetesen ez is kapható a nagymamámnál. Már többen javasolták, hogy rólam kellene elnevezni, hátha nőne a forgalom, majd ezt még megbeszéljük, ha hazamentem.”

 

Sors egy aranyat és két bronzot nyert eddig Pekingben és vasárnap úszik még 50 m gyorson is. Az úszónak egy születési rendellenesség következtében nem fejlődött ki a jobb karja.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu