Paralimpia, 2008: a magyar elnök számított Beliczay lemondására

Szerző: MTILétrehozva: 2008. szeptember 16. 11:01
A magyarok nem várt gyors búcsúját követően Beliczay Sándor, a kerekesszékes vívóválogatott szövetségi kapitánya bejelentette, hogy a pekingi paralimpia után távozik posztjáról és a Törekvés SE-ben folytatja klubedzői munkáját, de ott is kizárólag a 16-17 évesekkel foglalkozik, akiket a 2012-es londoni játékokra kíván felkészíteni.


A magyar csapat a játékok és a vívóversenyek szerdai záró napja előtt Szekeres Pál révén egy bronzérmet szerzett, a többiek nem értek el dobogós helyezést. Kedden a női tőrözők közül Krajnyák Zsuzsa és Dani Gyöngyi a hatodik, míg Pálfi Judit a nyolcadik helyen végzett.

 

A női együttes egyetlen érmet sem nyert, a legjobb eredményt Krajnyák Zsuzsa érte el, aki párbajtőrben hétfőn negyedik lett.

 

„Nem ért váratlanul a hír, de azt tudni kell, hogy Beliczay mester kiváló munkát végzett, nem rajta múlt a vártnál gyengébb szereplés” - mondta a távirati irodának Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke.

 

„Versenyzőink mentalitása nem egyforma, voltak, akik a kvalifikáció megszerzése után is profi sportolóhoz méltóan csak az előttük álló feladatra koncentráltak, de akadtak olyanok is, akik a kvóta birtokában megkönnyebbültek és nem pörögtek fel újra a játékokra, nem voltak annyira koncentráltak, mint a selejtezőkön, ami sajnos az eredményesség rovására ment.”

 

„Ez nem feltétlenül a versenyzők hibája, többen Pekingben kényszerültek először arra, hogy az elsőtől az utolsó pillanatig maximálisan koncentráljanak, hiszen itt olyan erős volt a mezőny, amilyennel a mieink máskor nem találkoztak, és a magasabb elvárásokkal nem mindenki tudott megbirkózni. A játékok után minden sportági szakszövetség elkészíti írásos értékelését, a vívóknál ez természetesen elsősorban Beliczay Sándor feladata lesz.”

 

Az MPB-vezető hozzátette: javítani kell a felkészülés rendszerén is.

 

„Nem lehet kampányszerűen, tíz hónap alatt felkészülni a paralimpiára. Egy olyan rendszert kell kidolgozni, amely folyamatosan működik, és akkor is keretet ad a munkának, amikor nincs paralimpia. Munkatársaimmal ezen fáradozunk, mert tudatosan felépített rendszer nélkül nem leszünk többre képesek.”

Címkék: paralimpia_2008
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu