Hollandia kiejtette az amerikaiakat

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 13. 13:22
Három mérkőzésen egyetlen apró győzelem is elég volt ahhoz, hogy Hollandia jusson be a legjobb nyolc közé a férfi labdarúgótorna B jelű négyesből. A németalföldiek 1-0-ra verték meg a japánokat a harmadik fordulóban, s mivel a csoportelső Nigéria 2-1-es sikert ért el az amerikaiak ellen, a tengerentúliak az utolsó pillanatban kipottyantak. A D kvartettet megnyerő Olaszország továbbvitte Kamerunt, így a koreaiak feleslegesen csípkedték magukat.


Ritka nagy szerencséje van a holland férfi futballistáknak az olimpián. Az oranje csupán a harmadik csoportmeccsén volt képes először legyőzni aktuális ellenfelét, ám ez is elég volt neki a továbbjutáshoz.

 

Az a tény pedig, hogy Gerald Sibon a 73. percben egy árva büntetőből szerezte meg a vezetést, a győzelmet és a továbblépést, mindent elárul a tornán eddig kritikán alul teljesítő európaiakról.

 

Szó azonban nem érheti a ház elejét, megvan, amiért a hollandok annyit utaztak. Örömük másoknak üröm: mivel a forduló előtt négy ponttal rendelkező amerikaiak 2-1-es vereséget szenvedtek Nigériától, a nevető harmadik másodikként kvalifikálta magát a negyeddöntőbe.

 

A D csoportban az eddig roppant gólerős Olaszország harsány füttyszót kapott a Kamerun ellen mutatott produkció alatt és után, a csapatok kis túlzással saját térfelüket sem hagyták el: a másik mérkőzés eredményétől függetlenül az azzurróknak és az afrikaiaknak is elég volt az iksz a legjobb nyolc közé kerüléshez.

 

Nagyot nevethettek, hiszen Korea 1-0-val megszerezte Honduras skalpját, ám mindhiába tette, hiszen a négy pont kevesebb az ötnél. Igaz, legalább emelt fővel szálltak ki a pekingi versenyfutásból.

 

Augusztus 16-án, szombaton Hollandia Argentínával, Nigéria pedig az A csoportból az elefántcsontparti, ausztrál, szerb hármas valamelyikével találkozik. Ugyanekkor Brazília Kamerunnal, Olaszország valószínűleg Belgiummal nézhet farkasszemet.

 

PEKING 2008, LABDARÚGÁS, FÉRFIAK, 3. FORDULÓ:
B CSOPORT
HOLLANDIA – JAPÁN 1-0 (0-0)
Senjang Olimpiai Stadion, 38790 néző, vezette: Hector Baldassi (argentin)
HOLLANDIA: Vermeer – Sibon (Zuiverloon 75.), Marcellis, Jaliens, Jong-a-Pin, - De Guzman, Emanuelson, Maduro (Otman 61.), Drenthe – Makaay, Babel. Szövetségi edző: Foppe de Haan
JAPÁN: Nisikava – Hosogai, Josida, Mizumoto, Nagatomo – Morisige, Honda Keiszuke (Kagawa 80.), Tojoda, Kajidzsama (Li, 64.), Tanigucsi (Morimoto 72.), Okazaki. Szövetségi edző: Szorimacsi Jasuharu
Gólszerző: Sibon (73.-11-esből)
Sárga lap: Sibon (39.), Jaliens (63.), De Guzman (82.) ill. Tojoda (72.)
NIGÉRIA – EGYESÜLT ÁLLAMOK 2-1 (1-0)
Pekingi Dolgozók Stadionja, 48 096 néző, vezette: Wolfgang Stark (német)
NIGÉRIA: Vanzekin – Okonkwo, James, Adeleye, Ogbuke - Kaita, Isaac (Anichebe 73.), Okoronkwo (Odemwingie, 67.), Ajilore (Ekpo 85.) - Obinna (77.), Ambrose. Szövetségi edző: Samson Siasia
EGYESÜLT ÁLLAMOK: Guzan – Wynne, Orozco, Szetela (McCarty 68.), Edu – Holden (Davies 77.), Altidore (Feilhaber 46.), Rogers, Parkhurst – Kljestan, McBride. Szövetségi edző: Nowak Peter
Gólszerző: Promise (39.), Obinna (79.) ill. Kljestan 88.)
Sárga lap: Vanzenkin (87.) ill. Feilhaber (60.)
D CSOPORT
KAMERUN – OLASZORSZÁG 0-0
Tiencsien Olimpiai Központ, 47 307 néző, vezette: Martin Vazquez (argentin)
KAMERUN: Tignyemb – Ghomsi (Nkoulou, 57.), Bikey, Song, Mandjeck – Mbia, Ngal (Bebbe 56.), Bekamenga (Olle 75.), Nkoulou – Bebey, Chedjou (Songoo, 68.). Szövetségi edző: Martin Ndtoungou.
OLASZORSZÁG: Viviano – De Ceglie, Nocerino, Dessena (Cigarini 60.), Acquafresca (Abete, 77.), – Montolivo, De Silvestri (58.), Giovinco (Candreva 88.) - Rossi, Coda, Bocchetti. Szövetségi edző: Pierluigi Casiraghi
Sárga lap: Bebey (42.) ill. Bocchetti (15.), Nocerino (21.), Kiállítás: Mandjeck (32.)
KOREAI KÖZTÁRSASÁG - HONDURAS 1-0 (1-0)
Shanghai, 34160 néző. Vezette: Hester (új-zélandi) – Makasini (tongai), Joseph (vanuatui)
KOREA: Dzsung Szung-Rjong - Sin Kwang-Hun, Kim Dong-Dzsin, Kang Min-Szu, Kim Dzsin-Kju –Kim Dzsung-Vu, Lí Csung-Jong (Kim Huan-Hon, 76.), Pak Csu-Jung – Kim Szung-Dzsong (Cso Jung-Kjol, 37.), Ki Szung-Jüeng (Bek Dzsi-Hun, 72.), Lí Keun-Ho. Szövetségi edző: Park Szung-Wa
HONDURAS: Enamorado – Arzu, Molina, Caballero, Morales – Martinez, Nunez (Rodas 63.), Claros, Lopez – Sanchez (Padilla, 46.), Alvarez (Guity, 46.). Szövetségi edző: Gilberto Yearwood.
Gólszerző: Kim Dong-Dzsin (23.)
Sárga lap: Ki Szung-Jüeng (25.), Kim Dzsung-Vu (86.)

 

A B CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:
1. NIGÉRIA 7 pont
2. HOLLANDIA 5
3. Egyesült Államok 4
4. Japán 0
A D CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:
1. OLASZORSZÁG 7 pont
2. KAMERUN 5
3. Koreai Köztársaság 4
4. Honduras 0

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu