Újabb bronz, az ötödik: Marosi Ádám!

Szerző: SHLétrehozva: 2012. augusztus 11. 20:18
Még egy bronzéremmel gazdagodtunk a londoni olimpia szombati versenynapján: Janics Natasa után az öttusázó Marosi Ádám is felállhat a dobogóra a brit fővárosban! Jól sikerült a kombinált lövészet a magyarnak, de csak két helyet tudott előrelépni, a Svoboda, Csao cseh, kínai kettőst nem tudta befogni, előbbi nyert. Kasza Róbert a harmadik helyről indult az utolsó tusában, végül a 12. lett.


Nincs meg a kilencedik magyar arany (Londonban), és a tizedik (öttusában), de így sem lehetünk elégedetlenek a szombattal, két érmet is szerzett a magyar csapat az utolsó előtti versenynapon.

A 2009-ben éppen Londonban világbajnok Marosi Ádám az ötödik helyről, 11 másodperc hátránnyal startolt a kombinált lövészetben (ahol három, egyenként ezer méteres kört kellett teljesíteni, mindegyiket egy lövészet után). Olimpián most mutatkozott be a kombinált szám, s a sportág világversenyein már kipróbált lézerpisztolyos lövészet.

Az első lövészet után nem sokkal már a harmadik helyen tűnt fel Marosi, akiből akár nevető harmadik is lehetett volna, de ehhez az kellett volna, hogy a kínai Csao és a cseh Svododa is nagyon elrontson egy lövészetet (tíz méterről kellett produkálniuk öt találatot a versenyzőknek, ennek teljesítése után folythatták útjukat a pályán). Ez sajnos nem következett be, s végül a jobb futó Svododa az emelkedőn megelőzve ázsiai riválisát megszerezte a harmadik cseh aranyat.

A másik magyar, Kasza Róbert az első körben kiszorult a top háromból, az utolsó lövészetet elszúrta, így még jobban visszacsúszott, a 12. helyen ért be. A világbajnoki címvédő Leszunnak a negyedik, Athén és Peking bajnokának, Mojszejevnek a hetedik, az idei Eb-győztes De Lucának a kilencedik pozícióval kell megelégednie.

ELŐZMÉNYEK:

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Öttusa: a lovaglás a magyarokról szólt!
A két magyar versenyző volt a lovaglás nagy nyertese (az olasz De Luca mellett) a londoni olimpia öttusaversenyén, a Greenwich Parkban. Mindketten ott vannak az első ötben a kombinált lövészet előtt, éremért futhatnak és...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Öttusa: két magyar a top hétben
Kasza Róbert a hatodik, Marosi Ádám a hetedik helyen áll az úszás után szombaton a londoni olimpia öttusaversenyén....
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: marosi_adam
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu