Sír Giggs, sír Nagy-Britannia!

Szerző: SHLétrehozva: 2012. augusztus 5. 09:42
Nem álmodhat tovább futballéremről Nagy-Britannia: a női csapat után a férfi válogatott is a negyeddöntőben búcsúzott szombat este a londoni olimpián. Stuart Pearce csapata büntetőkkel maradt alul Dél-Koreával szemben. Ryan Giggs nem játszhat a döntőért az Old Traffordon. Az elődöntő párosítása: Japán-Mexikó, Brazília-Dél-Korea.


A briteknél ugyanaz a 11 lépett pályára, amely a csoportkörben legyőzte Uruguayt, de a három szigetországi légióssal felálló ázsiak jóval veszélyesebben kezdtek, és megérdemelten szereztek vezetést Dzsi Dong Von távoli lövéséből az első félóra végén.

Anglia tudott reagálni, sőt, még a szünet előtt fordíthatott is volna, hiszen Aaron Ramsey két percen belül két büntetőt is lőhetett, de csak az egyikből volt eredményes, másodszorra Dzsung Szung Rjong hárítani tudott.

A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, de a hosszabbításban ismét Dél-Korea állt közelebb a győzelemhez, amelynek végül igazságot szolgáltatott a sors: Sturridge rontott az utolsó sorozatban, pontosabban a cserekapus Li Bom Jung védett.

OLIMPIAI FÉRFI LABDARÚGÓTORNA, NEGYEDDÖNTŐ
NAGY-BRITANNIA-DÉL-KOREA 1-1 (1-1, 1-1, 1-1), tizenegyesekkel 4-5

NAGY-BRITANNIA: Butland - Richards (Dawson, 60,), Caulker, N. Taylor, Bertrand - Sinclair (Rose, 106.), Allen, Ramsey, Cleverley, Bellamy (Giggs, 85.) - Sturridge. Szövetségi edző: Stuart Pearce.

G.: Ramsey (36. - 11-esből), ill. Dzsi Dong Von (29.)

Címkék: Ryan Giggs
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu