Phelps visszavonul az olimpia után

Szerző: SH, MTILétrehozva: 2012. május 9. 19:25
A nyári londoni olimpia után visszavonul Michael Phelps, az amerikaiak 14-szeres ötkarikás aranyérmes úszósztárja. A 27. születésnapját június 30-án ünneplő sportoló a CNN egyik műsorában mesélt terveiről.


„A 2016-os riói játékokra legfeljebb csak nézőként utazok. Ha egyszer abbahagyom, akkor kész, vége, nem térek vissza többet” - mondta a fenomén.

„Sportpályafutásom során lehetőségem volt a világ számos érdekes országába és városába eljutni, de ezekből semmit sem láttam - vallotta be Phelps. A szállodában és a medencében töltöttem az időmet. Az olimpia után azt tervezem, hogy oda megyek, ahova kedvem tartja, és azt csinálok majd, amit akarok.”

Cseh László legnagyobb ellenfele azonban még keményen készül a megmérettetésre, hiszen a tét egy újabb világrekord megdöntése. Saját bevallása szerint olyan kamrában alszik, amely a tengerszint feletti 2500-2700 méteres magasságon tapasztalható légköri viszonyokat szimulálja. Ha a londoni ötkarikás játékokon sikerülne még három érmet szereznie, akkor úgy vonulhatna vissza, mint a legtöbb olimpiai medált szerzett sportoló.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu