Legnagyobb riválisa is méltatja Berkit

Szerző: SHLétrehozva: 2012. augusztus 5. 17:55
Berki Krisztián diadalmaskodott a londoni olimpia lólengés-döntőjében, így Szilágyi Áron és Gyurta Dániel után a magyar csapat harmadik aranyérmét szerezte Londonban. Legnagyobb riválisa, a brit Louis Smith alig kapott ki tőle, és a valaha volt egyik legnagyobb lovasnak nevezte a magyar tornászt.


 

Berki Krisztián és Louis Smith egyaránt 16,066-os pontszámot szerzett a lólengés döntőjében, de mivel a bírók elegánsabbnak ítélték a magyar sportoló gyakorlatát, őt hozták ki győztesnek. Berki a magyar csapat harmadik olimpiai aranyérmét szerezte Londonban.

"Krisztián és én nagy riválisok vagyunk, de jóbarátok is - nyilatkozta az olimpiai ezüstérmes Louis Smith. - Ő úgy fog bevonulni a történelembe, mint a valaha élt egyik legjobb lovas a tornasportban, én pedig nagyon büszke vagyok arra, hogy mögötte lehetek a második. Nagyon jó srác, és ha már legyőznek, akkor ő győzzön le."

"Nagyon idegölő és kemény volt britként hazai közönség előtt versenyezni. Próbáltam nyugodt maradni, koncentrálni, ezért hallgattam reggae-zenét a döntő előtt. A rutinom nagy segítség abban, hogy senkivel ne foglalkozzam. Csak meg akartam csinálni a gyakorlatomat, és meg is csináltam."

A dobogó alsó fokára az ugyancsak brit Max Whitlock állhatott, aki alig akarta elhinni, hogy 19 évese olimpiai bronzérmet szerzett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Megvan a harmadik magyar aranyérem!
Berki Krisztián, kétszeres világbajnok, hatszoros Európa-bajnok tornászunk fantasztikus gyakorlatot mutatott be a lólengés olimpiai döntőjében, 16,066-t kapott rá. A legkomolyabb riválisnak tartott brit Louis Smith utolsóként...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu