Jön „minden idők legjobb bulija"

Szerző: MTILétrehozva: 2012. augusztus 11. 16:51
"Minden idők legjobb bulija lesz" a londoni olimpia vasárnap esti záróünnepsége - legalábbis a műsor főrendezője szerint. Stephen Daldry a The Daily Telegraph című tekintélyes konzervatív brit napilap szombati számában nyilatkozva kijelentette: a rendezvényt már javában próbáló részvevők mindegyike azt mondja, hogy "ez lesz a legnagyobb záróceremónia, amelyet valaha is láttak".


A próbák a Ford autógyár hatalmas, kelet-londoni üzemkomplexumában folynak. A Telegraph szombaton fotókat közölt a próba egyes jeleneteiről, és a felvételek megerősítik azokat az értesüléseket, amelyek szerint a vasárnap esti záróünnepségre újból összeáll az 1990-es évek brit popzenéjének példátlan sikerű egykori lánybandája, a Spice Girls.  Az együttes egyik tagja Victoria Adams, David Beckham angol futballsztár felesége. 

Beckhamnek a nyitóünnepélyen jutott kiemelkedő szerep: a megnyitó éjszakáján ő hozta el az egész országot bejáró hetvennapos fáklyastaféta utolsó olimpiai fáklyáját a londoni városházáról a Temzén, egy motorcsónakon.

A háromórás vasárnap esti záróműsor központi eleme "A brit zene szimfóniája" című összeállítás lesz, amelyben a Londoni Szimfonikus Zenekar mellett a brit pop és rock utóbbi 50 évének legnagyobbjai is fellépnek. Bár a szervezők igyekeznek titokban tartani a szereplők névsorát, a brit sajtó gyakorlatilag tényként kezeli, hogy a londoni Olimpiai Stadion színpadán megjelenik a Spice Girls mellett George Michael, Brian May, Annie Lennox, a Pet Shop Boys, a The Who, a Take That, a The Kinks, valamint Sir Elton John, Sir Paul McCartney és a fiatal tehetségek közül Adele.

Az olimpia záróünnepségének 4100 részvevője lesz, és műsor tematikája Londonra összpontosul. Megjelennek majd az aréna küzdőterén olyan londoni nevezetességek kicsinyített, de tökéletes másai, mint a parlament, a Tower-híd, a Szent Pál székesegyház vagy a Temze partján emelkedő, 135 méter magas óriáskerék, a London Eye.

A próbákról szombaton közölt fotók tanúsága szerint emellett valamilyen formában szerepet kap a világhírű londoni taxi is. Ha a felvételek tükrözik a végleges műsort, akkor a Spice Girls tagjai várhatóan apró lámpák ezreinek füzéreivel díszített londoni taxik tetején vonulnak majd be a stadionba.

A záróünnepség részét képezi majd hagyományszerűen az olimpiai lobogó átadása a következő, 2016-os nyári játékokat rendező országnak, Brazíliának, a négy év múlva esedékes olimpia rendezési jogát ugyanis Rio de Janeiro nyerte el. 

Az előzetes műsorterv szerint a londoni záróceremónián brazil táncosok nyolcperces, fergeteges karnevállal ünneplik az olimpiai zászló átvételét.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu