Búcsúzott olimpiai ezüstérmesünk

Szerző: MTILétrehozva: 2013. február 16. 14:05
Már csak egy magyar cselgáncsozó van versenyben a budapesti Körcsarnokban zajló 50. Hungária Kupa szombati nyitónapján, amelyen idő előtt búcsúzott az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós is.


Az első versenynapon három súlycsoport, a 60, a 66 és a 73 kilogramm van terítéken, a hazai versenyzők minden kategóriában a maximális négy fővel képviseltetik magukat, így szombaton 12 magyar lépett tatamira.
A legkisebbeknél Csizovszky Ferenc, Szabó Csaba és Petka Roland hamar búcsúzott, Majer Tibor győzelemmel kezdett, ám utána ő is kikapott. A 66 kg-osoknál Gorjanácz Zsolt, Végvári Martin, Hagyó Gábor és Zámbori Bence is gyorsan elköszönt, míg a 73 kg-ban Juracsek Lászlónak és Kiss Norbertnek csak egy meccs jutott, Stadler Ádám azonban megnyerte első mérkőzését.

A tavaly Londonban olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós - aki a 66 kg-ból "ment feljebb" - a litván Arturas Maiborodát ipponnal verte, majd a 16 között következett a dél-koreai Guj Man Bang. A rendes mérkőzésidő egy-egy figyelmeztetést hozott csak, így jöhetett az első értékelt akcióig vagy intésig tartó hosszabbítás. Ebben a háromszoros Európa-bajnok magyart lehúzásért megintette a bíró, így meglepetésre az Ázsia-bajnok, hétszeres Világkupa-győztes ellenfele jutott tovább.

A jubileumi Hungária Kupán 35 ország 295 dzsúdósa verseng.

Címkék: ungvari_miklos
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu