Bravúrbronzzal indult az olimpia!!

Szerző: shLétrehozva: 2012. július 28. 16:56
Csernoviczki Éva a világranglista-vezető, japán Fukumi Tomokót ipponnal verve bronzérmes a londoni olimpia női cselgáncs versenyének 48 kilogrammos súlycsoportjában! Ez a női szakág első olimpiai érme, 20 éve, Barcelona óta egyetlen medália sem jutott a magyar dzsúdósportnak, megtört a sorozat.


Az Ippon Judo Tatabánya Eb-ezüstérmes, vb-bronzérmes éves versenyzője újabb éremért, a magyar női cselgáncs első érméért küzdhetett Londonban, hiszen bár kikapott a negyeddöntőben a belga Van Snicktől, de a vigaszágon kárpótolta magát, és ipponnal búcsúztatta a kínai Vut.

Az elődöntő egyik vesztesével, Fukumi Tomokóval nézhetett farkaszemet a tatamin (a japánt a címvédő Alina Alexandra Dumitru intézte el), ez már a negyedik csatája volt a magyar lánynak a versenynapon.

Ezúttal fehérben, és aktívan kezdte a küzdelmet a magyar lány, figyelmeztették a világranglistát vezető japánt, nem sokkal később majdnem le is sújtott rá a 25 éves magyar lány egy kontrából.

Edzőjét, édesapját, Csernoviczki Csabát elküldték a tatami mellől, ez sem zavarta meg, a hosszabbításban egy kis külső horogdobással földre vitte Fukumit, és megszerezte a bronzot érő aranypontot.

A magyarok ezzel tartják a tempót a lengyel és a román csapattal, előbbinek már összejött egy ezüst szombaton, a románok akár aranyat is nyerhetnek, ha Dumitru ismét révbe ér.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Magyar bronzcsata szombat délután!
Bronzért, a magyar női cselgáncs első érméért küzdhet Csernoviczki Éva Londonban, a 48 kg-osok kategóriájában, miután a vigaszágon ipponnal verte a kínai Vu Su-gent....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Vigaszágon: a bronzra hajt Csernoviczki
A 48 kg-os Csernoviczki Éva kikapott második mérkőzésén, így a bronzéremig tartó vigaszágon folytatja szereplését a londoni olimpia cselgáncstornájának szombati nyitónapján. ...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu