Pátrovics a "Halhatatlanok Klubjában"

Szerző: shLétrehozva: 2008. június 13. 13:22
A kazincbarcikai szakosztály vezetője, Pátrovics Géza az elmúlt esztendőkben nem kevesebb, mint tíz Masters világbajnokságon állhatott föl a dobogó legmagasabb fokára, ezen kívül pedig tizennégy kontinensbajnoki elsőséggel is rendelkezik az „öregfiúk” között. 2008-ban éppen az észak-borsodi város rendezte meg a világbajnokságot, Pátrovics pedig azon az eseményen szerezte meg a jubileumi aranymedált. Idén ősszel Görögországban átveheti azt az elismerést, amely méltó megkoronázása karrierjének: tagja lesz a "Halhatatlanok Klubjának".


"Valóban tíz világelsőség után szokták az embert ebbe a társaságba beválasztani, rendkívül büszke vagyok, hogy tagja lehetek ennek a nem mindennapi klubnak – árulta el az érzéseit az Ózdon megrendezett megyebajnokságon Pátrovics Géza. "Az elismerés, amelyet majd a szeptemberi világbajnokságon veszek át, nem azt jelenti, hogy megelégedhetek magammal. Ötvennégy esztendősen még képes vagyok arra, hogy folytassam a Masters pályafutásomat. Nincs megállás: amikor közeledik egy-egy világverseny, legalább annyira motiváltnak érzem magam, mintha húsz esztendős lennék."

 


Pátrovics Géza ezt legutóbb a Csehországban lezajlott kontinensviadalon bizonyította be.

Újabb aranyat nyert, a magyar küldöttség két Európa-bajnoki címmel térhetett haza Bohuminból. Rajta kívül az ózdi Szepessy László állhatott föl a dobogó legmagasabb fokára, tehát a borsodi erős férfiak a magyar válogatott legeredményesebbjeinek vallhatták magukat. A cél adott: szeptemberben a vb-n is folytatni kell ezt a remek szereplést.

 

"Az elmúlt esztendőkben alaposan kinőtte magát a sportág masters része – folytatta Pátrovics Géza. – Rendívül komoly mezőny gyűlik össze a világversenyeken, ezért egyre nehezebb kimagasló eredményt elérni. Akadnak olyan versenyzők is a 35 év feletti korosztályban, akik korábban nem voltak aktív súlyemelők, de elkezdték a sportágat. Nekik azért nehezebb a dolguk a nagyobb sportmúlttal rendelkező társaikhoz képest, de volt már példa közülük is világbajnokra. Szeretném, ha minél tovább tartani tudnám ezt a szintet, amivel öregbítem a hírnevét a városnak, és egy picit talán az egész országnak is."

 


Pátrovics Géza 1974-ben ismerkedett meg a súlyemeléssel, az igazi áttörést a 80-as belgrádi Európa-bajnokság jelentette számára, ahol negyedik helyezést ért el. Ezt megismételte Lille-ben, de nagy szívfájdalma, hogy az 1984-es olimpia számára is kimaradt a bojkott miatt. 1990-től irányítja Kazincbarcikán a súlyemelő szakosztályt, tanítványai közül Ráki Henrietta Európa-bajnok lett. Pátrovics azonban a fiatalok képzése mellett saját magáról sem feledkezett meg, ezt bizonyítja a már említett tíz világbajnoki – és tizennégy EB-győzelem a Masters mezőnyben.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu