Meggyógyultak és bajnokok lettek

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 8. 17:38
Remek magyar sikereket hozott Varsóban a rákos megbetegedésből gyógyult gyermekek Onko-Olimpiája: a küldöttség hat arany-, négy ezüst- és hat bronzéremmel térhettet haza. A teljesítmény értékét az is mutatja, hogy egyik csapat sem gyűjtött több medáliát a lengyel fővárosban.


 

A MAGYAR ÉRMESEK AZ ONKO-OLIMPIÁN:
ARANYÉRMES:
Vass Viktória (16 éves): 100 m futás
Turán Gabriella (13 éves): 25 m hátúszás
Galgócz Deák Bence (14.5 éves): 100 m síkfutás
Böhm Bálint (9 éves): 60 m síkfutás
Lázár Gréta (17 éves): súlylökés
Balogh Roland (16 éves): 25 m mellúszás
EZÜSTÉRMES:
Zöld Krisztián (9 éves): távolugrás
Molnár Zsolt (17 éves): 25 m mellúszás
Simon Krisztián (12 éves): 60 m síkfutás
A magyar labdarúgócsapat: Balla Ádám (11 éves), Balogh Roland (16 éves), Dénes Gábor (10 éves), Fodor Norbert (12 éves), Galgócz Deák Bence (14.5 éves), Galambos Pál (13 éves), Simon Krisztián (12 éves)
BRONZÉRMES:
Tokody Viktória (13 éves): gyorsúszás
Zsíros Egon (11 éves): 25 m hátúszás
Tardy Júlia (7 éves): 60 m síkfutás
Balogh Roland (16 éves): 25 m gyorsúszás
Balla Ádám (11 éves): 25 m gyorsúszás
Simon Krisztián (12 éves): távolugrás

 

A budapesti központú Gyermekrák Alapítvány tájékoztatása szerint a hétvégi eseményt másodszor rendezték meg. A 7 és 17 év közötti ifjú sportolók eseményének fővédnöke Maria Kaczynska, a lengyel köztársasági elnök felesége volt.

 

A megnyitón pedig az 1976-os montreali olimpia győztese, az 1980-as moszkvai ötkarikás játékok ezüstérmese, a magasugró Jacek Wszola vitte a lángot. Ez is mutatta, a rendezők kiemelten fontosnak tartották a viadalt.

 

A magyar csapatba tizennyolcan kerültek, valamennyien óriási elszántsággal képviselték hazájukat. A rendkívüli sikerek feletti örömöt az is fokozhatta, hogy az eredményhirdetésnél olimpiai és világbajnokok adták át az érmeket. Ráadásul népes és rendkívül lelkes szurkolótábor is bíztatta a rákos megbetegedésből gyógyult ifjú sportolókat.

 

A Gyermekrák Alapítvány beszámolója szerint a magyar küldöttségnek olyan ifjú tagja volt, aki korábban semmilyen sportot nem űzött rendszeresen, csak hobbiszinten foglalkozott bármelyik szakággal. A felkészítő táborban egyéni edzők és orvosok készítették fel a versenyzőket, akiket közel nyolcszáz jelentkező közül választottak ki.

 

A rendező ország sportvezetője záróbeszédében külön kiemelte a magyar csapat fantasztikus küzdeni akarását és elért sikereit.

 

Az olimpiai csapat összeállítása, a gyermekek utaztatása nagyon komoly előmunkálatokra „követelt” az alapítványtól. A nemes célt támogatta az Önkormányzati Minisztérium, az Országos Sportegészségügyi Intézet, a Malév Zrt. A lengyelországi főszervező, az Orimari Alapítvány is segítséget nyújtott a magyar csapatnak.

 

A versenyeken hat ország (Magyarország, Szlovákia, Ukrajna, Oroszország, Törökország, Lengyelország) tizenöt csapata vett részt.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu