Világbajnok a női kajaknégyes!

Szerző: SH, MTILétrehozva: 2013. szeptember 1. 15:55
A magyar versenyzők a vasárnap délutáni program során egy arannyal és két ezüsttel gyarapították érmeik számát a németországi Duisburgban zajló kajak-kenu világbajnokságon.


Győzött az 500 méteres női kajaknégyes Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Fazekas-Zur Krisztina, Vad Ninetta összeállításban - Magyarország 2009 óta sorozatban negyedszer nyerte ezt a számot -, míg a Vasbányai Henrik, Mike Róbert és a Lakatos Zsanett, Takács Kincső kenupáros egyformán másodikként ért célba fél kilométeren.

A Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dávid férfi kajaknégyes egy nagyon erős futamban a negyedik helyen végzett, az oroszok állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára 1000 méteren.

Szintén negyedik lett Dombvári Bence kajak egyesben 1000-en, az 500-on szerzett bronz után. A német Tom Liebscher nagy fölénnyel diadalmaskodott.

Sík Márton és Boros Gergely K2 500-on sokáig vezetett, a végére azonban elfáradtak, le kellett mondaniuk a dobogóról, sőt csak a hatodik hely jutott számukra.

A brazilok is vb-címnek örülhettek vasárnap délután: C1 500-on Isquias Dos Santosnak nem volt elenfele, a magyar színeket képviselő Nagy Péter várakozáson alul teljesített, az utolsó helyen érkezett a célba.

A vb vasárnap este a három váltóval zárul, jelenleg a magyaroknak hat aranya, öt ezüstje és négy bronza van.

Címkék: kajak-kenu
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu