Vereség Romániától, nincs Eb-érem

Szerző: MTILétrehozva: 2013. október 5. 16:10
Nem jutott be az elődöntőbe, így a folytatásban az 5-8. helyért játszik a magyar női asztalitenisz-válogatott a schwechati Európa-bajnokságon, szombaton. Téglás Péter csapata 3-0-s vereséget szenvedett a románoktól.


Nők, negyeddöntő:
Románia-Magyarország 3-0
Daniela Dodean-Lovas Petra 3-2 (-11, -9, 6, 6, 7)
Elizabeta Samara-Póta Georgina 3-1 (8, -7, 7, 7)
Szőcs Bernadett-Pergel Szandra 3-0 (9, 7, 9)

Az Eb-bronzérmes magyar együttesnek kiemeltként az első napon nem kellett játszani, így az egyenes kieséses rendszerű lebonyolításban azonnal az elődöntőbe jutásért lépett asztalhoz, ami hátrányt jelentett a pénteken már bemutatkozott románokkal szemben. Ráadásul a kiemelés ellenére - amint azt Téglás Péter is jelezte - a román csapat számított esélyesnek, hiszen két játékosa is az első 15 között áll az európai ranglistán: Elizabeta Samara (4.) és Daniel Dodean (13.). A magyarok közül pedig Póta Georginát jegyzik a legelőkelőbben (16.).

Az első meccsen Lovas Petra a Multiversum foghíjas lelátóin helyet foglaló maroknyi magyar szurkoló bíztatása közepette kétszer is 5-8-ról fordítva megnyerte az első két szettet, de aztán Dodean magára talált.

Az Eb előtt bokasérüléssel bajlódó Póta nem tudta igazán megnehezíteni a sokkal dinamikusabb, balkezes Samara dolgát, s csak egy szettet tudott nyerni. Hasonlóan járt Pergel Szandra, akinek ellenfele, Szőcs Bernadett sokkal aggreszívabban játszott, s a szoros szettekből mindig ő jött ki győztesen.

Téglás Péter, a magyar női együttes szövetségi kapitánya, akinek vezetésével, eddig 12 Eb-érmet nyertek a nők, az MTI-nek elmondta, tudta, hogy nehéz meccs lesz, s a jobb csapat nyert.

"Nyilván más a helyzet, ha Petra nyer az első meccsen. Gina megverte Samarát legutóbb az vb-n, de sérülése után ez volt az első mérkőzése, s ez látszott rajta. A harmadik találkozón pedig nyerni kellett volna, hogy egyáltalán legyen esélyünk" - nyilatkozott Téglás.

A női csapat vasárnap 14 órakor lép asztalhoz az 5-8. helyért, s ellenfele az orosz-lengyel párharc győztese lesz.

A második osztályban szereplő férfi válogatott szombaton 19 órakor játszik először, a pénteken a Bulgária ellen győztes ukránokkal. Az első vonalba jutásért két meccset kell nyerni a magyaroknak.

Címkék: asztalitenisz
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu