Vereckei Ákos, a szegedi hiányzó

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 2. 21:41
Betegsége miatt nem tudott részt venni a két és fél héttel ezelőtti szolnoki rangsorolón kétszeres olimpiai bajnok kajakosunk, Vereckei Ákos. Klasszisunk így kihagyni kényszerül a június 5-7. között megrendezésre kerülő szegedi MOL Világkupát, amely a sportág legrangosabb hazai rendezésű versenyen lesz az idén. Olimpiai bajnokunk a kajak.hu oldalon nyilatkozott a rá váró feladatokról.


„Nem is gondoltam arra, hogy valahogy bekéredzkedjek a szegedi csapatba, keressünk arra valamilyen lehetőséget – mondta Vereckei a kajak.hu-nak –, de több mint valószínűnek tartom, ezt nem is lehetett volna kivitelezni. A rangsoroló előtt két nappal belázasodtam, és bár csupán három napot kellett kihagynom, egy ilyen betegség nem tréfadolog. Jobb megelőzni a komolyabb bajt, gyenge a szervezet, könnyen a szívre mehet a dolog, nem szabad kockáztatni egy erős terheléssel. Utána plusz egy hétig óvatosabban is edzettem.”

„A szegedi Vk így most kimarad számomra, mármint a versenyzéses része, mert nézőként, szurkolóként azért ott leszek a Maty-éren. Utána pedig gőzerővel folytatjuk a felkészülést a rákövetkező héten sorra kerülő válogatóra. Idén egyesben nem terveztem indulást, marad a fiatal Szalai Tamással az 1000 méteres K-2-s szám. Aztán majd ott eldől, hogy a négyes sorsa, összetétele miként alakul. Párostársam az 1000 méteren induló második számú K-4-s, valamint az 500 méteres, ugyancsak második számú K-2-s tagjaként rajhoz áll a Vk-n.”


Vereckein kívül más neves hiányzója is lesz a szegedi versenynek. Mindenek előtt a brit Tim Brabants kell megemlítenünk. Az olimpiai arany- és bronzérmes kajakos idén az evezést favorizálja, ennek szellemében készül a csatornán túli evezős-versenyekre. Brabantson kívül nem jön Szegedre a betegsége miatt a szezont szintén kompletten kihagyó német klasszis, Tim Wieskötter sem. Így párostársa, Ronald Rauhe új célok után nézhet. Persze, ha eljön, hiszen neve hiába található ott a német válogatottban, a szegedit megelőző két Vk-n – Raicéban és Poznanban – nem vett részt. Mint ahogy kihagyta azokat a Pekingben 500 méteren K-2-s számban aranyérmes spanyol Saul Craviotto, Carlos Perez páros is.
Várhatóak azonban a fehéroroszok, akik a remek pekingi szereplés után, abból nem engedve kiválóan kezdték az idei szezont. Raman Pjatrusenka és Vagyim Mahnyev 500 méteres K-2-s számban megnyerte mind a két Vk-t, de 1000 méteres K-4-s csapatuk sem rossz, amely előbb arany-, majd bronzérmet gyűjtött be eddig.


A franciák minden bizonnyal a Maty-éren is bevetik új csodafegyverüket, a párosból egyesbe ülő Sebastién Jouve-t, aki 500 méteres K-1-ben nem talált idén legyőzőre. Ráadásul a vert mezőnyben sem akárkik forgatták a lapátot, hiszen többek között Max Hoff, Adam Van Koeverden, Anders Gustafsson is csak a francia hátát nézhette a vízfüggönyön keresztül. De Jouve nem egymaga viszi a francia csapatot, 1000 méteres K-4-es egységük Poznanban ezüstérmet szerzett.


Végezetül ejtsünk szót nagy riválisainkról, a németekről, akik komplett kihagyták a raicei versenyt, nem úgy Poznant, ahol 1000 méteren igencsak kivágták a rezet: K-1-ben Hoff, K-2-ben egy új összetételű egységük, a Lindner, Zahm páros nyert, míg négyesben ugyancsak sikerült maguk mögé utasítani a mezőnyt.


A SZEGEDI VK-N RAJTHOZ ÁLLÓ MAGYAR FÉRFI KAJAKOSCSAPAT:
1000 MÉTER
K-1
Kucsera Gábor és Holpert Ervin
K-2
Gönczy Gábor, Kökény Roland és Petrovics Máté, Kugler Attila
K-4
Kammerer Zoltán, Benkő Zoltán, Molnár Péter, Hadvina Gergely
Tóth Dávid, Paumann Dániel, Szalai Tamás, Dobos András
500 MÉTER
K-1
Molnár Péter és Benkő Zoltán
K-2
Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor és Gönczy Gábor, Szalai Tamás
200 MÉTER
K-1
Gyertyános Gergely és Dombi Rudolf
K-2
Molnár Péter, Kadler Viktor és Varga Norbert, Kugler Attila
K-4
Gyertyános Gergely, Kadler Viktor, Molnár Péter, Dobos András
Bodor Attila, Dombi Rudolf, Varga Norbert, Kugler Attila

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu