Vb-elődöntőért birkózik Hatos

Szerző: MTILétrehozva: 2013. szeptember 18. 15:32
Az olimpiai bronzérmes Hatos Gábor második meccsét is megnyerte, ezzel bejutott a szabadfogásúak 74 kg-os kategóriájának negyeddöntőjébe a Papp László Sportarénában zajló birkózó-világbajnokság szerdai versenynapján.


Az első fordulóban a görög Georgiosz Szavulidiszt simán legyőző szombathelyi sportolóra a második körben az a kínai Csang Csong-jao várt, akit a londoni olimpián - szintén második meccsén - legyőzött. A találkozón a kínai nagyon keményen küzdött az idei Európa-bajnokság másodikjával, s ugyan az első menetben veszélyesnek nem igazán tűnt, akciót Hatos sem tudott rajta bemutatni. Ennek ellenére 1-0-ás magyar vezetést hozott a három perc, mivel a kínait megintették.

A pihenő után Hatos továbbra is keményen kereste a fogást, s még egy perc sem telt el, amikor ellenfele pillanatnyi megingását kihasználva villámgyorsan mögé került (3-0). A viszonylag tetemes előny talán egy pillanatra elaltatta a magyart, mert a kínai felkapta a lábát, ám Hatos szenzációs védekezéssel, egy lábon szökdelve elkerülte a levitelt, s "megúszta" a szituációt egy kiléptetéssel (3-1). Csang ezek után is ment tovább, többször lábra támadott, ám már nem volt eredményes, sőt, Hatos egyszer még mögé tudott kerülni, s ezzel 5-1-es pontozással nyerte meg a meccset.

Az elődöntőbe kerülésért Hatos Gábor a legutóbbi vb hetedik helyzettjével, az üzbég Rasid Kurbanovval csap össze.

Címkék: hatos_gabor
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu