Úszó-eb: Verrasztó és Jakabos aranyos!

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 25. 18:58
Verrasztó Evelyn és Jakabos Zsuzsana egyaránt aranyérmet szerzett az eindhoveni rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján. Előbbi megvédte címét 200 méter vegyesen, utóbbi 200 méter pillangón nyert.


Verrasztó Evelyn megvédte címét 200 m vegyesen az eindhoveni rövidpályás úszó Európa-bajnokságon: a csütörtöki döntőben 2:07.06 perces idővel győzött. A Jövő SC 21 éves versenyzője az első forduló után még a második volt, ám innentől kezdve ellépett a mezőnytől.

Egy darabig a belga Kimberly Buys még tartotta vele a lépést, de az utolsó 25 méternek Verrasztó már két testhossz előnnyel vágott neki, és végül magabiztosan győzött. Verrasztó ideje a világ idei legjobbja. 

A napnak még nem volt vége, hiszen Jakabos Zsuzsanna 2:05.58 perces idővel aranyérmet szerzett 200 m pillangón az eindhoveni rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

A szám másik magyarja, Mutina Ágnes a negyedik helyen végzett 2:07.29-es idővel. A döntőbe a legjobb idővel jutó Jakabos kiegyensúlyozottan úszott. Az olasz Alessia Polieri hatalmas tempót diktált, ám ezt nem bírta végig, így a pécsiek 21 éves sportolója végül elsőként érkezett be. Mutina a negyedik helyét főként remek hajrájának köszönhette.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu