Újabb magyar döntős Isztambulban

Szerző: MTILétrehozva: 2011. április 23. 12:33
A +100 kilogrammos Bor Barna bejutott a döntőbe, míg a 78 kilogrammban címvédő Joó Abigél a nyolc között jár az Isztambulban zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság szombati versenynapján.


A paksiak „nehézfiúja” a lett Vladimirs Osnacs és a német Robert Zimmermann után a negyeddöntőben a komolyabb nemzetközi eredmény nélkül álló orosz Andrej Volkovval találkozott. A tavaly Eb-ezüstérmes magyar két perc elteltével ippont érően döntötte hanyatt ellenfelét, így továbblépett a négy közé.

Ott az Eb-harmadik grúz Zviadi Handzsaliasvili ellen intésekkel jukóelőnyhöz jutott, majd a hajrában még egy jukót kapott egy földre vitelért, így egymás után másodszor jutott a kontinenstorna fináléjába.

A 16 órakor kezdődő döntőben nem ő számít esélyesnek, ellenfele ugyanis a súlycsoport és alighanem az egész dzsúdóvilág legnagyobb sztárja, a négyszeres világbajnok, olimpiai bronzérmes francia Teddy Riner lesz, aki mind a hat eddigi összecsapásukon megverte Bort.
A 78 kg-ban címvédő Joó az orosz Vera Moszkaljuk ellen kezdte meg szereplését, aki Eb-kről egy aranyat és két ezüstöt gyűjtött, emellett hét Világkupa-versenyt nyert.

A KSI 20 esztendős dzsúdósa derekasan megküzdött kilenc évvel idősebb ellenfelével, egy páros intés után az ellenfelet figyelmeztették passzivitásért, így végül Joó jukóval nyert. Negyeddöntőbeli ellenfele a német Luise Malzahn lesz.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu