Újabb kupát alapítottak Európában

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 4. 14:50
Újabb nemzetközi tornán bizonyíthatnak a közép-kelet-európai régió vízilabdázói, köztük hat magyar együttes klasszisai. Pénteken ugyanis szerb székhellyel megalakult az a gazdasági társaság, amely a jövőben az Interliga elnevezésű sorozatot szervezi majd.


Az új kupában hat magyar, két szerb és egy-egy szlovák, illetve román csapat vesz majd részt. A vlv.hu információi szerint a meccseket oda-vissza alapon játsszák, a magyarok egymás elleni mérkőzései a bajnoki meccsek lesznek. Az Interligában - hasonlóan a tavaly indult Jadranska Ligához - nincs rájátszás, a körmérkőzések után kialakul a végső sorrend, ezután mindenki visszatér a saját bajnokságához.

A cég elnöke egyébként a korábbi világklasszis szerb kapus, Alexandar Sostar lett, a magyar együttesek érdekeit pedig az Eger elnöke, Halmos R. Péter képviseli majd. 

A torna részleteinek kidolgozása folyamatban van, így még kérdéses, hogy mikor rajtolhat el első alkalommal az Interliga.

A RÉSZTVEVŐ CSAPATOK:
TEVA-VasasPlaket, ZF-Eger, Domino-Honvéd, FTC-Aprilia, Szeged-Beton, UNIQA-UTE (magyarok), VK Raiffeisen Partizan Beograd, Vojvodina VK (szerbek), CSM Leonardo Oradea (román) és Hornets Kosice (szlovák)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu