Szupermaratoni az iszapkárosultakért

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 8. 12:09
Ha október, akkor Bécs-Pozsony-Budapest szupermaratoni! Ez már a „jelszót” már jól ismerik az atlétika szerelmesei, de a sportszerető közvélemény számára sem kell igazán bemutatni az eseményt. Idén már 21. alkalommal kerül sor a versenyre, amely során a résztvevők három ország 44 településén haladnak át október 19-23-án.


 

Szlovákia ötödik alkalommal szerepel a szervezők és a vendéglátók között. Ebben az esztendőben a rendezők közel 800 futót várnak a rajthoz, a 320 km össztávú viadal zárónapjához Budakesziről nemzetközi félmaraton is kapcsolódik.

A Jászai Mari térről csatlakozó futást szerveznek, amelynek nevezési díja egységesen és képletesen 1956 forint lesz. Az így összegyűlt pénzt a kormány, amely idén először csatlakozott a Szupermaraton szervezéséhez, a vörösiszap-katasztrófa sújtotta települések lakóinak ajánlja fel – jelentette be Nagy Anna kormányszóvivői a sportesemény szervezőivel tartott sajtótájékoztatón.

Az egyéni versenyre 10 országból kb. 40 futó jelezte részvételét, a magyarokon kívül Szerbiából, Romániából, Ausztriából, Macedóniából, Norvégiából, Lengyelországból, Németországból, Oroszországból és Bulgáriából. A hazai futók a hatszoros győztes Bogár Jánossal az élen veszik fel a versenyt a nemzetközi mezőnnyel.

A csapatversenyben osztrák, szlovák, német, román és szerb váltók hívják versenyre a magyar atlétákat. Jelentős létszámban indulnak osztrák, szlovák és magyar katona, rendőrségi, és tűzoltó csapatok.

Évek óta rendszeres szereplők és idén is indulnak a kajak-kenu sport kiválóságai, Horváth Csaba (olimpiai bajnok kenus), Kozmann György (olimpiai bronzérmes kenus), Vajda Attila (olimpiai bajnok kenus), Csabai Edvin (tizenhétszeres világbajnok maratoni kenus) és Belicza Béla (világbajnok kenus).

A Szupermaraton október 23-ai befutója kapcsolódik az 1956-os magyar forradalom és szabadságharcra emlékező nemzeti ünnepünk rendezvényeihez: Budakesziről Nemzetközi Félmaraton, illetve a Jászai Mari térről neves közéleti személyiségek, sportolók, művészek részvételével iskolás fiatalok futása csatlakozik a Szupermaraton mezőnyéhez.

A rendezvényhez 2008 óta Kolonics Emlékfutam is kapcsolódik, ennek keretében a 21 kilométeres félmaratoni távot a „szupermaratonos kenus különítmény” mellett, Storcz Botond, Kammerer Zoltán, Marosi Ádám, Vereckei Ákos is teljesíti. Az emlékfutáshoz a 21 kilométeres táv elején, de akár a 3 kilométeres végső befutó szakaszon is lehet csatlakozni.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu