Szétlövés dönt az Eb-indulásról

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 24. 17:17
Csak egy számban lesz szükség úgynevezett szétlövésre 1000 m-en - derült ki a kajakosok és kenusok szegedi országos bajnokságának, egyben világbajnoki válogatóján.


A férfi kenu egyesek egykilométeres döntőjét ugyanis az olimpiai bajnok Vajda Attila nyerte az Eb-n indult Sarudi Pál előtt, így ez a két versenyző kedden ismét összecsap egymással, hogy eldöntse: melyikük utazhat az augusztusi, poznani vb-re. Kovács Katalin és Kucsera Gábor (K-1), valamint a Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos és a Szabó Gabriella, Csipes Tamara (K-2), továbbá a Tóth Márton, Mike Róbert (C-2) duó is megismételte az első válogatón aratott sikerét, így ezek az egységek már készülhetnek a világbajnokságra.

Vajda az Európa-bajnokság előtti első, júniusi válogatót sérülése miatt kihagyta, az akkor győztes Sarudi aztán bronzérmet szerzett Trasonában. Most szinte az utolsó méterekig fej fej mellett haladtak, de a végén Sarudi elfáradt, így a szegedi kedvenc fél hajóhossz előnnyel nyert, életben tartva reményeit a vb-indulásra.

A finálék első napjának délelőttjén egyébként egyáltalán nem voltak ideálisak a körülmények a Maty-ér környékén, dörgött, villámlott, s időnként az eső is szakadt.

A négyesek versenyeire 12:20 órától kerül sor, de ezek csak az ob programjába tartoznak bele, nem válogatók.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu