Szenzáció!!! Hosszú Katinka világbajnok!

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 2. 19:16
Hosszú Katinka Európa-csúcsot úszva nyerte meg a hölgyek 400 vegyest 4:30.31 perccel! A római világbajnokság utolsó egyéni döntője tehát nem is sikerülhetett volna ennél jobban magyar szempontból. Hosszú mellett nem szabad elfeledkeznünk a másik indulónkról, Jakabos Zsuzsannáról, aki 4:37.85-tel a hetedik lett. A két esélyes, Kirsty Coventry és Stephanie Rice a második, illetve a harmadik helyen végeztek.


 

NŐI 400 M VEGYES, DÖNTŐ:
1. HOSSZÚ KATINKA
magyar 4.30.31
2. Kirsty Coventry zimbabwei 4:32.12
3. Stephanie Rice ausztrál 4:32.29
4. Hannah Miley brit 4:32.72
5. Elizabeth Beisel amerikai 4:34.90
6. Julia Smit amerikai 4:35.33
7. JAKABOS ZSUZSANNA
magyar 4:37.85
8. Tanya Hunks kanadai 4:38.15

Nem is mertünk álmodni hasonló befejezést! Vagy ha mégis, azt inkább Cseh Lászlótól vártuk. A betegsége után még nem száz százalékos klasszisunk helyett egy fiatal, az Egyesült Államokban tanuló lány tette fel az i-re a pontot az Örök Városban, a világbajnokság utolsó egyéni döntőjében.

Abban is biztosak lehetünk, hogy Hosszú Katinka számára felejthetetlen emlékké vált az elmúlt két hét az olasz fővárosban! Néhány napja még 200 vegyesen és 200 pillangón lett egyaránt Európa-csúccsal harmadik. Most meg... Most meg 400 vegyesen ért be a célba elsőként, méghozzá ugyanúgy kontinens-rekorddal!

És micsoda versenyzéssel nyerte meg első világbajnoki aranyát! Az előfutamból harmadik helyen döntőbe jutott Katka száz méter után már az élen állt, igaz, Kirsty Coventry és Stephanie Rice ott volt a nyakán. A zimbabwei a hátúszás során át is vette a vezetést, ám annak a végére a magyar lány ismét beleerősített és előzött.  Az utolsó száz méteren az olimpiai bajnok Rice-nak már esélye sem volt az első helyre - teljesen elkészült az erejével. 

Az utolsó száz méteren Katka tartotta remek tempóját, Coventry egyre inkább leszakadt róla, így Hosszú Katinka nyerte meg az utolsó egyéni döntőt Rómában! A világbajnokságot két bronz- és egy aranyéremmel záró versenyzőnk élete legjobb formáját nyújtotta! Ez volt ám az igazán elegáns és fantasztikus befejezés!

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu