Sorsoltak a vízilabda BL-ben

Szerző: MTILétrehozva: 2014. augusztus 7. 14:24
A három érintett magyar együttes közül az OSC mutatkozik be először a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában: az új idényre alaposan megerősített klub Marseille-ben szerepel szeptember végén az első selejtezőkörben.


A LEN által megtartott sorsolás értelmében az OSC - amely a bajnokságban a 11. helyen végzett és a bronzérmes Szeged helyén indul - az A csoportba került, ahol a házigazda franciák mellett helyet kapott még a szerb Radnicki Kragujevac, az olasz Posillipo, az orosz Volgográd és a grúz Tbiliszi. Az első öt helyezett jut tovább a selejtező második szakaszába, míg az egyetlen kieső a második számú sorozatban, az Eurokupában folytathatja.

A legutóbbi ob I-es szezonban ezüstérmes Szolnok a második szakaszban, a magyar bajnoki címvédő Eger a kiemelt szűk elit tagjaként csak a főtáblán kapcsolódik be. Az október 17-19-én esedékes második körben négy csoportban zajlanak majd a meccsek, mindegyikből az első kettő jut a kvalifikáció már egyenes kieséses rendszerű harmadik szakaszába. Az oda-visszavágós szisztéma mérkőzéseinek időpontja október 29. és november 12. A négy párharc nyertese válik főtáblássá, míg a 12 csapatos élmezőnynek a ZF-Eger mellett ugyancsak eleve tagja a legutóbbi Bajnokok Ligája-győztes spanyol CNA Barceloneta, a horvát Jug Dubrovnik, a német Spandau 04, a görög Olympiakosz Pireusz, az olasz Brescia, a szerb Partizan Beograd és a török Galatasaray. A jövő évre átnyúló, két hatos csoportban körmérkőzéses formában folyó főtáblás küzdelmek játéknapjai: november 29., december 17., január 14., január 28., február 11., március 4., március 25., április 4., április 18., május 2.

A Final Sixnek ezúttal is Barcelona ad majd otthont 2015. május 28. és 30. között. A BL-selejtező első körének meccseit szeptember 26. és 28. közt játsszák.

A nyitány szereplői:

A csoport (Marseille, Franciaország): Radnicki Kragujevac (szerb), Posillipo (olasz), OSC, Szpartak Volgograd (orosz), Marseille (francia), Tbiliszi (grúz)

B csoport (Herceg Novi, Montenegró): Mladost Zagreb (horvát), Hannover (német), Oradea (romániai), Montpellier (francia, Kazany (orosz), Jadran Herceg Novi (montenegrói)

Címkék: vízilabda
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu