Mindkét Gergő döntőzik 800 gyorson

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 12. 12:35
Két döntőt és három középdöntőt érő úszást könyvelhetett el a magyar válogatott a budapesti úszó Európa-bajnokság csütörtöki előfutamaiban. 800 méteres gyorsúszásban Kis Gergő és Gyurta Gergely egyből a fináléba lépett, 100 méter pillangón Dara Eszter, 100 méter gyorson Kozma Dominik illetve Takács Krisztián jutott az elődöntőbe.


A szám Európa-bajnoki címvédője, Kis Gergő taktikus versenyzéssel a lehető legkevesebb energiát felhasználva, könnyedén lépett tovább a harmadik legjobb időt úszva, közel két másodperccel elmaradva Christian Kubusch mögött.

Gyurta Gergely életében először ért nyolc percen belülre, így éppen beverekedte magát a legjobb nyolcba, a hetedik helyen zárt.

Dara Eszter a 11. legjobb eredménnyel középdöntős 100 pillangón, Tompa Orsolya, Bordás Beatrix és Kiss Adél búcsúzott.

Takács Krisztián és Kozma Dominik a 17. és 18. legjobb idővel az országkorlátozásnak (egy nemzetből csak ketten juthatnak elődöntőbe) köszönhetően ment tovább, Makány Balázs illetve Keresztes Mátyás kiesett.

Női 200 méteres mellúszásban mind a négy magyar, Bor Katalin, Bucz Eszter, Kovács Réka és Böszörményi Borbála számára az előfutamokban véget ért a verseny.

A délutáni program 15:30-kor a férfi műugrók 3 méteres szinkron döntőjével kezdődik, az úszók 17 órától szállnak vízbe a Margitszigeten.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu