Mi lesz veled, Szeged? Csuvi is elment

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 6. 17:04
Távozott a Szeged Beton férfi vízilabdacsapatától az olimpiai bajnok Varga Tamás. A Csuvi becenévre hallgató klasszis ugyanis nem egyezett bele klubja fizetéscsökkentési tervezetébe, így inkább külföldre igazolt. A csongrádiakkal idén LEN-kupát nyerő pólós a montenegrói Cattaro együttesében folytatja pályafutását. Ezzel Weszelovszky László és Mihajlo Korolija után újabb meghatározó emberét vesztette el Kásás Zoltán.


Varga Tamás az egyik, ha nem a legjobb játékosa volt az utóbbi két évben a Szegednek. Szerződése ugyan három évre szólt, ám a klubvezetés szerette volna módosítani a kontraktusát. Nem nehéz kitalálni, hogy a pénzügyi részletekben akartak változásokat.

Nos, bármennyire meglepő is ez egy friss LEN-kupa győztes gárdánál, a gazdasági recesszió rákényszerítette a csongrádi vezetőket a megszorításokra. Ezt pedig egy rutinos, pályafutása végén járó, a klubhoz kevésbé kötődő, olimpiai bajnok sztárpólós kevésbé nézi jó szemmel...

Varga Tamás úgy döntött, számos külföldi ajánlata közül a montenegrói Cattaro ajánlatát fogadja el. Jó helyre kerül, hiszen a csapat a Primorac mögött a gyönyörű városka, Kotor második számú klubja, amely a harmadik helyen végzett az elmúlt idényben. Ennek köszönhetően pedig Euroliga-induló.

Csuvi nem lesz egyedül a déli településen, hiszen a legrangosabb európai kupát megnyerő Primorac színeiben szerepel a szintén olimpia aranyéremmel büszkélkedhető Steinmetz Ádám és Kiss Gergely. 

Képzeletben visszarepülve Szegedre, meállapíthatjuk, hogy nem lesz könnyű dolga a Beton vezetőinek, ha pótolni szeretnék a csapattól távozó klasszisokat. Varga mellett ugyanis a másik bombázó, Weszelovszky László is eligazolt (Ferencváros), és Mihajló Korolija sema Tisza partján folytatja.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu