Meglepetésezüst a cselgáncs-vb-n

Szerző: MTILétrehozva: 2014. augusztus 29. 15:48
A 90 kilogrammos Tóth Krisztián ezüstérmet nyert a Cseljabinszkban zajló, olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság pénteki versenynapján.


A döntőben ipponnal kikapott az olimpiai, kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok görög Iliasz Iliadisztól, a meccs alig két és fél percig tartott. Tóth a magyar dzsúdósport történetének hatodik világbajnoki ezüstérmét szerezte meg Oroszországban

Az idén Eb-harmadik magyar nagyszerűen versenyzett egész nap. Az elefántcsontparti Kinapeya Romeo Kone és a szerb Aleksandar Kukolj elleni ippongyőzelem után, a negyeddöntőben a kétszeres Európa-bajnok, tavaly pedig vb-ezüstérmes grúz Varlam Lipartelianival találkozott. A KSI 20 éves versenyzője végig kezdeményezőbben lépett fel, és míg őt egyszer, addig a súlycsoportban világelső ellenfelét kétszer intették, így végül a rangsorban 11. Tóthot hirdették ki győztesnek. Liparteliani sorozatban kilenc siker után kapott ki.

Az elődöntőben az orosz Kirill Voproszovval küzdött, aki ezüstérmes lett az idei Eb-n. Tóth megint végig kezdeményezőbb volt, próbálkozott kiemeléssel és belső combdobással is, de az oroszt nem intették. Öt perc elteltével jöhetett az első értékelt akcióig vagy intésig tartó hosszabbítás, melynek 53. másodpercében Tóth ismét kiemelte és eldobta Voproszovot, és jukóval nyert.

Tóth pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el, kétszeres U23-as Európa-bajnok, idén a felnőtt Eb-n harmadik volt. A magyar dzsúdósport hatodik világbajnoki ezüstérmét szerezte meg Oroszországban.

Szombaton, a vb egyéni küzdelmeinek zárónapján magyar részről a 100 kg-os Cirjenics Miklós és Fogasy Gergő, valamint a +100 kg-ban szereplő Bor Barna lép tatamira.

Címkék: cselgáncs
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu