Magyar Eb-bronz az utolsó másodpercben

Szerző: MTILétrehozva: 2014. április 4. 19:48
A szabadfogásúak 86 kilogrammos kategóriájában szereplő Veréb István - tusgyőzelemmel - bronzérmet nyert a birkózó Európa-bajnokságon, a finnországi Vantaában.


A tavalyi, budapesti világbajnokságon harmadik helyezett szombathelyi sportoló a grúz Dato Marszagisvilivel vívta a bronzmeccset, és drámai körülmények között, nagy hátrányból, az utolsó másodpercben fordítva szerezte meg a harmadik helyet.

Gulyás István kapitány előzetesen bizakodó volt a 86 kilós bronzmeccsel kapcsolatban, ám a találkozó alatt sokáig legfőképp csak bosszankodott a sarokban. Az összecsapás elején Verébnek ugyanis láthatóan komoly gondot okozott, hogy miként fogja meg a nála majd egy fejjel nagyobb grúz versenyzőt. Távolról próbálkozott, ám nem járt sikerrel, s alig telt el két perc, amikor már kétszer is megintették.

A szünet után 0-2-ről kezdett Veréb, de továbbra sem tudott hatékonyan birkózni. Ekkor ugyan már nem látszott passzívnak, de fogásait bontotta Marszagisvili, aki 4:30-nál a magyar mögé került (0-5). A tetemes különbséggel és az idő múlásával eldőlni látszott a csata, a szombathelyiek birkózója azonban nem adta fel, a grúz pedig látványosan fáradt. Már csak fél perc volt hátra, amikor a magyar egy lábra támadás után ellenfele mögé tudott kerülni (2-5), majd már csupán tíz másodperc, amikor riválisa meneküléséért újabb egy pontot kapott (3-5). Az óra 5:50-nél indult újra, Veréb pedig egy-két másodperc alatt elkapta ellenfele lábát, s ledöntötte. Ezzel egyenlített, ám az 5-5 még mindig kevés lett volna a sikerhez, a grúz viszont már nem tudott ellenállni és az óra éppen 5:59-ből 6:00 percbe fordult, amikor tusba került, Veréb pedig ezzel bronzérmet nyert.

Címkék: birkózás
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu